Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

LICOARE rusească cu SFECLĂ ROȘIE pentru FICAT și FIERE

În trecut, cu toate că medicina nu era atât de avansată ca în prezent, oamenii se bucurau de o sănătate de invidiat.

Remediile naturiste rusești sunt celebre în întreaga lume.

Nutriționiștii zilelor noastre sunt de părere că alimentele hrănitoare și sănătoase, dar și băuturile lor preparate doar din produse naturale îi țineau pe ruși departe de boli și le prelungeau viața.

O licoare celebră în Rusia și în prezent are la bază sfecla roșie. Rețeta este considerată un adevărat elixir pentru ficat și fiere.

Ficatul și fierea

Fierea (sau bila) este secreția ficatului, de culoare gălbuie, amară, care are rol important în eliminarea metaboliților ficatului, dar și în digestie , mai ales a grăsimilor.

Ficatul ne dă putere să putem înainta prin viață. Una dintre sarcinile majore ale ficatului este ‘’depozitarea’’ sângelui și a substanțelor de rezervă.

Forța ficatuluise poate regăsi la nivelul altor organe, care oferă putere, flexibilitate și grație în mișcarea organismului: mușchii și articulații, precum și structurile de suport, tendoanele și ligamentele.

Ficatul și fierea oferă energie acestor structuri, ca de altfel, ‘’lubrefiere’’ pentru realizarea acțiunilor lor.

Prin urmare, orice probleme care apar la nivelul mușchilor, articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor indică dezechilibre serioase la nivelul ficatului și fierii.

Licoare cu sfeclă roșie, pentru ficat și fiere

Băutura medicinală cu sfeclă roșie ajută la curățarea ficatului de toxine, stimulează bila ‘’leneşă’’ și regenerează celulele hepatice după perioade de disfuncții.

Ingrediente

  • 1 kilogram de sfeclă roșie (curățată și dată pe răzătoarea mare)
  • 5 litri apă
  • 10 g drojdie
  • 50 g de pesmet din pâine de secară
  • 150 g zahăr brut  (nu alb)

Mod de preparare

Sfecla curățată și dată pe răzătoarea mare se pune într-o cratiță, iar peste ea se toarnă apă doar cât să o acopere. Se adaugă zahărul și se fierbe la foc mic, până când se înmoaie.

Apoi, compoziția se toarnă într-o altă cratiță, cu restul de apă, și se mai dă într-un clocot. Se stinge focul, iar preparatul se lasă la răcit, până ajunge la o temperatură de 30-40 de grade, apoi se strecoară.

În lichidul rezultat se adaugă pesmetul și drojdia. Se toarnă totul într-un borcan, se acoperă și se lasă la fermentat, într-un loc călduros, timp de 4-5 zile.

Administrare

Se bea câte 1 ceaşcă, de 3 ori pe zi, până la epuizarea întregii cantități.

Beneficii

– ajută la curățarea ficatului de toxine;

– stimulează bila ‘’leneşă’’;

– regenerează celulele hepatice după perioade de disfuncții.

Contraindicații 

Această băutură cu sfeclă este contraindicată în afecțiuni precum ulcer peptic, gastrită sau colită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *