Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Leacuri simple, la îndemână şi cu efecte rapide împotriva AMIGDALITEI

Amigdalita este o afecţiune provocată de bacterii, în special de streptococi, şi apare frecvent, toamna, odată cu răceala.

O recunoaştem după următoarele simptome:

  • inflamarea amigdalelor;
  • roşeaţă în gât şi dureri ce radiază de multe ori până la urechi şi dinţi;
  • febră;
  • frisoane;
  • dureri ale membrelor.

Încă de la primele simptome, se recomandă tratarea sa cu leacuri simple, rapide şi la îndemână:

Miere

Înghiţiţi încet câte 1 linguriţă de miere de câteva ori de-a lungul unei zile. Sau adăugaţi într-un pahar cu apă caldă 1 linguriţă de miere şi puţin oţet de mere, şi faceţi gargară.

Suc de lămâie

Ţineţi în gură, timp de câteva minute, puţin suc de lămâie (de câteva ori pe zi), apoi înghiţiţi-l încet.

Soluţie de oţet concentrată

Se adaugă 4 linguri de oţet de miere (cumpărat de la magazinele apicole) la 1 cană (250 ml.) de apă. Se face din oră în oră gargară cu această soluţie.

După ce durerile de gât se atenuează, gargara se face mai rar: din 3 în 3 ore.

Suc de varză cu miere

Varza are o acţiune emolientă puternică, antiseptică şi antiinflamatoare.

Sucul de varza are actiune antiseptica si antiinflamatoare

Într-un pahar cu suc de varză adăugaţi 1 linguriţă de miere. Agitaţi bine până la dizolvare şi faceţi mai multe gargare, apoi înghiţiţi lichidul.

Gargară cu apă caldă

Se face gargară cu apă caldă timp de 10 minute, de mai multe ori pe zi. Decongestionează zona gâtului.

Compresă cu oţet de mere

Ȋnmuiați un prosop de bucătărie într-un sfert de litru de oţet de mere natural, stoarceţi-l bine şi înfăşuraţi-l în jurul gâtului. Puneţi deasupra un fular de lână şi staţi aşa timp de 30 de minute.

Extract în apă de ardei iute

Are efecte antiinfecțioase extrem de puternice şi poate opri răcelile în fază incipientă şi combate durerile de gât. Efectele sunt rapide.

Un vârf de cuţit de seminţe de ardei iute se pune într- un sfert de cană (50 ml.) de apă clocotită, se acoperă, se lasă vreme de 20 de minute, se strecoară, apoi se amestecă cu miere. Se consumă cu înghiţituri mici, lăsând să alunece lent pe gât.

Gargară cu apă argiloasă

Indicată în caz de amigdalită purulentă. Argila are proprietatea remarcabilă de a atrage materiile morbide şi de a le elimina.

Puneţi 2 linguri de argilă (de la farmacie) la 1 pahar de apă, amestecaţi bine şi cu acest preparat faceţi gargară atunci când în zona amigdalelor s-a colectat puroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *