Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Kilograme ‘’pe minus’’ într-un timp foarte scurt cu RIDICHI – acționează ca o ‘’sugativă’’ de grăsimi, toxine şi apă în exces

Ridichile de lună (Raphanus sativus) conțin 90% apă, restul fiind constituit dintr-un amestec uimitor de puternic de vitamine, minerale şi diverse principii active.

Ridichile roșii sunt bogate în vitamina C, o legătură de ridichi asigurând mai mult de un sfert din necesarul zilnic.

Conțin şi cantităţi semnificative din vitaminele complexului B (B1, B2, B6, B9), vitaminele A sau E, potasiu, magneziu, cantităţi mici de fier, mangan şi cupru biologic.

Cele mai importante substanţe ale ridichii sunt cele care îi dau mirosul uşor înţepător şi gustul picant, considerate un excelent antibiotic, detoxifiant şi antioxidant.

Ajută la slăbit

Ridichile de lună sunt ideale pentru slăbit, prin conţinutul lor ridicat de minerale, vitamine şi fibre, care odată ajunse în tubul digestiv, se comportă ca o veritabilă ‘’sugativă’’ de grăsimi, toxine şi apă în exces.

Consumate înainte de fiecare masă, ridichile calmează foamea, determinând consumul unei cantități mai mici de hrană în timpul mesei propriu-zise.

Mențin senzația de sațietate

Totodată, ridichile intervin în sens reglator asupra digestiei şi a metabolismului, prelungind timpul de eliberare a glucozei în sânge.

Acest fapt înseamnă că hipoglicemia se va instala mai greu, adică foamea se va instala la un timp mai îndelungat după ultima masă.

Ridichile ajută și la eliminarea surplusului de apă din organism (datorită efectelor lor asupra rinichilor), ceea ce duce la o pierdere semnificativă în greutate, într-un timp foarte scurt.

Prin curele cu ridichi sunt asimilate mai puţine calorii decât sunt consumate, digestia este stimulată, iar metabolismul activat.

Rezultă kilograme ‘’pe minus’’, într-un timp scurt, o piele mai curată şi celulită redusă.

Salată de ridichi

  • 3-4 ridichi roşii, mari şi proaspete
  • 4-5 foi de salată verde
  • pătrunjel, ceapă verde după gust
  • suc de lămâie
  • câteva picături de ulei de măsline

Se taie ridichile în felii subţiri, se adaugă şi se amestecă salata verde, pătrunjelul şi ceapa mărunţite, sucul de lămâie şi uleiul.

Se consumă câte o porție de salată, de 2 ori pe zi, înaintea meselor. Salata se consumă imediat, nu se păstrează la frigider. Durata curei este de 3-4 săptămâni.

Ridichi înainte de masă

O variantă mai simplă: se consumă 4 ridichi mari, înainte de fiecare masă. Ridichile pot fi consumate simple, tăiate felii şi presărate cu puţină sare, suc de lămâie şi ulei de măsline, ori adăugate în salată.

Durata unei cure de ridichi este de minimum 3 săptămâni.

Precauţii, contraindicaţii

Persoanele cu digestie sensibilă, cu predispoziţie către gastrită hiperacidă sau dischinezie biliară hipertonă vor consuma ridichile cu precauție.

Administrarea ridichilor este contraindicată în afecţiuni digestive acute (gastrită, diaree, colită).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *