Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Întăriţi-vă IMUNITATEA prin metode naturale, pentru a evita bolile de sezon

Sistemul imunitar, format din miliarde de celule, luptă împotriva microorganismelor care produc boli şi care îngreunează procesul de vindecare.

Rolul sistemului imunitar constă în identificarea lucrurilor care se găsesc în mod natural în organism şi pe cele care reprezintă material dăunător, ca apoi să neutralizeze şi să distrugă tot ce este străin.

Factori care slăbesc sistemul imunitar

Multe elemente ale mediului din prezent slăbesc şi distrug capacitatea sistemului imunitar de a lupta.

Sistemul imunitar se ‘’descurcă’’ singur, cu condiţia să fie îngrijit corect. Mai exact, aceasta ar însemna ca organismul să primească toţi nutrienţii necesari şi un mediu sănătos.

Alimentaţia lipsită de vitamine şi minerale esenţiale, dar bogată în grăsimi şi alimente rafinate şi procesate, este un factor important în slăbirea sistemului imunitar.

Stresul,  sedentarismul, soluţiile de curăţat din gospodărie, folosirea excesivă a antibioticelor şi a altor medicamente, pesticidele şi aditivii din mâncarea pe care o consumăm, expunerea la poluanţii din mediu – toţi sunt factori care suprasolicită sistemul imunitar.

Aşadar, dacă suferiţi de simtome precum oboseală, apatie, infecţii repetate, inflamaţii, reacţii alergice, diaree cronică sau observaţi că rănile vi se vindecă lent, este necesar să apelaţi la una dintre următoarele metodele de întărire a imunităţii:

Rocoină cu lapte bătut şi scorţişoară

Într-un pahar de lapte bătut adăugaţi 1 linguriţă cu vârf de rocoină (Stellaria media) şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară.

♣ Consumaţi o astfel de doză dimineaţa, pe stomacul gol, şi încă una înainte de prânz, cu înghiţituri mici, timp de 10-14 zile.

Ceai de lemn-dulce

Lemnul-dulce este o plantă biostimulatoare, ce îmbunătăţeşte formula sângelui, favorizează longevitatea şi întăreşte imunitatea.

♣ În 300 ml. apă rece se adaugă 1 linguriţă de rădăcină de lemn-dulce, se aduce până la fierbere, după care se ţine pe foc mic timp de 15 minute. Se strecoară şi se consumă cu înghiţituri mici, înainte de mese, timp de 21 de zile.

ceai de lemn-dulce
Ceaiul de lemn-dulce intareste imunitatea

Suc de legume

Se întâmplă foarte des ca slăbirea sistemului imunitar să ducă la dezvoltarea infecţiilor urinare. În acest caz, se poate apela la următoarea cură:

♣ Se prepară un amestec din 100 ml. suc de pătrunjel verde, 200 ml. suc de ţelină verde şi 400 ml. suc de morcov. Din acest suc se consumă câte 100 ml, de 2 ori pe zi, timp de 15 zile. După o pauză de 7 zile, se consumă câte 100-200 ml. (în funcţie de greutatea corporală) de amestec preparat din 200 ml. suc de sfeclă, 200 ml. suc de castraveţi şi 500 ml. suc de morcov, de 2 ori pe zi, timp de 15 zile.

Lăptişor de matcă

Lăptişorul de matcă nu ar trebui să lipsească persoanelor cu imunitate scăzută.

♣ Se ţin sub limbă câte 10 picături lăptişor de matcă, cu câte o picătură miere de albine, de 3 ori pe zi, cu 40-50 minute înainte de masă, în cură de 10 zile. După o pauză de  alte 10 zile, cura se repetă. Tratamentul se repetă de 3-10 ori.

Vin negru cu plante aromate

Vinul negru cu plante aromate este un remediu cunoscut pentru întărirea organismului.

⇒ Peste 5 linguri de busuioc şi 5 linguri de coada-şoricelului, culese în perioada de înflorire, se toarnă 1 litru de vin negru dulce şi 500 gr. de sirop din pepene verde (siropul se prepară din suc strecurat şi fiert pe un foc mic, până volumul lui scade de 5-6 ori). Preparatul se lasă la macerat timp de 3 săptămâni, se agită de câteva ori pe zi, apoi se strecoară.

♣ Se consumă câte 100 ml, de 3 ori pe zi, după mese, timp de 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *