Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

HUMUS cu SFECLĂ ROŞIE, pentru un sistem imunitar puternic

Humusul cu sfeclă roşie este o reţetă sănătoasă şi ideală pentru sezonul rece.

În această perioadă ne putem ajuta sistemul imunitar cu reţete extrem de simple, gustoase şi sănătoase.

Pentru a avea un sistem imunitar puternic, este bine să mâncăm variat, alegând alimente pline de vitamine, minerale şi fitonutrienți, în special vitamina C, betacaroten şi zinc.

O reţetă din care ne putem lua 15% din necesarul zilnic al cel puţin uneia dintre aceste vitamine este humusul cu sfeclă roşie, un preparat inedit care arată uimitor şi este foarte sănătos.

Humus cu sfeclă roşie

Ingrediente

  • 250 gr. năut fiert
  • 150 gr. sfeclă roşie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură tahini (pastă de susan)
  • 1/2 linguriţă de chimen
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 50 ml. ulei măsline
  • sare, piper

Mod de preparare

Humusul clasic se face din năut, iar prin adaosul de sfeclă roşie obţinem un humus colorat, diferit ca gust şi îmbogăţit în vitamine.

humus-cu-sfecla-rosie
Humusul cu sfecla rosie intareste imunitatea

⇒ Sfecla roşie se spală şi se fierbe (de preferat) în coajă sau se coace la cuptor (cu tot cu coajă). Năutul se fierbe, după ce în prealabil  a stat la înmuiat în apă rece timp de câteva ore. Puteţi folosi şi năut la conservă, gata preparat (fiert).

⇒ Într-un bol mai înalt adăugaţi năutul fiert, sfecla curăţată de coajă şi tăiată în bucăţi mici, tahini (pasta de susan), usturoiul tăiat bucăţi mici, sucul de lămâie, uleiul de măsline, chimenul,  sare şi piper după gust.

⇒ Cu un blender vertical mixați ingredientele până obţineţi o pastă fină. Puneţi humusul din sfeclă într-un bol. Opţional, îl puteţi decora cu seminţe de susan, puţin pătrunjel verde şi câteva boabe de năut.

Mod de servire

Humusul din sfeclă poate fi servit ca aperitiv pe felii de pâine prăjită sau alt tip de pâine sănătoasă, fâşii de ardei gras, felii de castravete sau bucăţi de salată.

Sfecla are nutrienţi care ajută sistemul imunitar, inclusiv vitamina C, acid folic, magneziu şi fier. Vitamina C are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi funcţionalităţii sistemului natural de apărare al organismului.

Năutul este o leguminoasă extrem de bogată în proteine şi  minerale: fosfor, potasiu, magneziu, fier şi calciu. O singură cană de năut oferă aproximativ 90% din necesarul de mangan în organism – un mineral esenţial pentru producerea de energie şi antioxidanţi.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *