Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Fulgii de Drojdie Nutritivă Inactivă, o Uzină de Medicamente Naturale

Numită şi ‘’proteina vegetarienilor’’, drojdia nutritivă inactivă este un organism celular, tulpină a drojdiei Saccharomyces cerevisiae şi totodată, o sursă bogată de proteine complete.

Spre deosebire de drojdia de bere, care împrumută un gust amărui în urma procesului de fermentare a berii, drojdia nutritivă are un gust plăcut, deoarece este fabricată din ciuperca (Saccharomyces cerevisiae) căreia îi plac culturile dulci (sfeclă de zahăr, trestie de zahăr).

Obţinerea drojdiei nutritive

După recoltare, drojdia nutriţională este dezactivată, mai exact, omorâtă prin uscare la temperaturi înalte. După dezactivare, aceasta nu mai are puterea de a creşte şi de a se multiplica. Se continuă cu râşnirea şi transformarea ei sub formă de pudră sau fulgi.

În timpul uscării, proteinele se descompun în aminoacizi, proces în care, de asemenea, se formează acidul glutamic, o sursă de energie pentru creier.

Recomandări

Fiind inactivă, drojdia nutritivă nu are puterea de a creşte, drept urmare, ea nu poate fi folosită în produsele de panificaţie sau patiserie.

Nu conţine gluten, zahăr, nu este dulce şi are un nivel redus de sodiu.

Supliment alimentar bogat în vitamine şi minerale, fulgii de drojdie uscată, inactivă, reprezintă un remediu naturist, utilizat la îmbunătăţirea valorii nutritive şi gustul mâncărurilor, precum şi ca agent de legare, înlocuind cu succes oul în compoziţia chifteluţelor, drobului sau perişoarelor.

În perioada de post, sunt un excelent substitut al brânzei şi pot fi presăraţi peste orice salate, pizza, piure, tocăniţe, paste, supe, popcorn, pilaf, smoothies, etc.

Au un gust plăcut de nuci şi brânză, asemănător parmezanului, crescând valoarea nutritivă a mâncării, datorită bogăţiei de vitamine, minerale şi proteine.

drojdie nutritiva inactiva
Fulgi de Drojdie Nutritiva Inactiva

Uzină de medicamente

Ciupercile inferioare de dimensiuni microscopice din drojdia inactivă sunt considerate adevărate uzine de medicamente, întrucât produc aproape intreaga gamă de aminoacizi esenţiali, enzime, 15 minerale în formă asimilabilă (calciu, fosfor, magneziu), toate vitaminele din complexul B şi oligoelemente indispensabile vieţii.

Dintre cei 18 aminoacizi pe care drojdia nutritivă îi conţine, nouă dintre aceştia nu pot fi produşi de către organism.

Acoperă carenţele de vitamine din complexul B

Cea mai importantă calitate a fulgilor de drojdie nutritivă inactivă constă în faptul că acoperă carenţele de vitamine din complexul B, despre care se ştie că afectează majoritatea persoanelor.

Nouă vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru buna funcţionare a oricărui organ sau sistem din corp.

Vitamina B1, spre exemplu, contribuie la sănătatea sistemului nervos şi cardiovascular, fiind utilizată împotriva bolilor de inimă, asteniei şi depresiei. Pe de altă parte, vitamina B2 ajută la menţinerea unei pieli sănătoase, fiind recomandată în afecţiunile dermatologice.

În procesele legate de echilibrarea sistemului nervos este implicată vitamina B3, în timp ce vitamina B5 stimulează în mod natural glandele cortico – suprarenale, mărind, astfel, rezistenţa la stres şi infecţii.

Vitaminelor B7 şi B8 le revine misiunea de a se implica în metabolismului proteinelor şi colesterolului, jucând un rol important şi în menţinerea sănătăţii părului. Un adevărat elixir împotriva anemiei, vitamina B9 menţine, totodată, echilibrul hormonal, vitaminei B12 revenindu-i rolul de a acţiona asupra sistemului nervos, mărind puterea de concentrare şi favorizând eliminarea simptomelor specifice stresului pshihic.

Ultima descoperită este vitamina B15, care favorizează schimburile de oxigen la nivelul ţesuturilor, fiind un remediu miraculos împotriva îmbătrânirii, bolilor hepatice şi infertilităţii.

Doza zilnică recomandată

O singură lingură de fulgi de drojdie inactivă conţine 60% din doza zilnică recomandată de acid folic. Acidul folic este recomandat femeilor însărcinate, fiind important în dezvoltarea fătului. Are de asemenea rol în producerea şi repararea celulelor.

Doza zilnică recomandată este de 1 – 2 linguriţe de fulgi de drojdie inactivă.

Fulgii de drojdie nutritivă inactivă se pot cumpăra de la farmaciile naturiste sau online.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *