Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Faceţi cure cu COADA-CALULUI: au un efect reȋntineritor de excepţie!

Herb equisetum in mortar with pestle on wooden background, medicinal herb

Coada-calului (Equisetum arvense), plantă veche de peste 400 milioane de ani, este un leac ale cărui proprietăţi terapeutice au fost puse în evidenţă de studiile ştiinţifice.

Printre acestea au fost evidenţiate şi fenomenalele proprietăţi întineritoare ale siliciului organic din coada-calului.

Importanţa siliciului organic în corp

În corpul nostru, cantitatea de siliciu scade odată cu vârsta, fenomen ce contribuie considerabil la îmbătrânirea organismului.

Pe măsură ce scade procentul de siliciu organic din organism, apar fenomene precum: rigidizarea şi sclerozarea vaselor de sânge, îndeosebi a arterelor, pierderea elasticităţii pielii şi a celorlalte ţesuturi, scăderea densităţii osoase, prolapsurile, etc.

Studiile au arătat că planta coada-calului conţine cea mai mare cantitate de siliciu organic asimilabil. Ca atare, curele cu aces leac au un efect reȋntineritor de excepţie.

Cura cu coada-calului

Coada-calului este bogată în minerale, cel mai important fiind  siliciul – potrivit cercetărilor ştiinţifice, acest mineral are efecte antiartritice şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv.

  • Se iau câte 3-6 linguriţe de pulbere de coada-calului (planta se ţine sub limbă cel puţin 2-3 minute, apoi se înghite cu apă), zilnic, pe stomacul gol, în cure de 2-3 luni, urmate de 30-45 zile de pauză.

Pulberea se obţine prin măcinarea fină, cu râşniţa electrică (mojar, piuă) a părţilor aeriene uscate. Pulberea astfel obţinută se păstrează în borcanele închise ermetic, în locuri ferite de lumină, astfel încât principiile sale active să nu se degradeze.

Coada-calului este planta care contine cea mai mare cantitate de siliciu organic asimilabil

Efectele curelor cu pulbere de coada-calului

Sub acţiunea siliciului organic, asimilat prin această cură cu coada-calului, se produc următoarele efecte:

  • proporţia de colagen din epidermă şi din articulaţii creşte;
  • creşte capacitatea organismului de a asimila diferite minerale constitutive şi oligoelemente;
  • vasele de sânge îşi recapătă, măcar parţial, elasticitatea şi rezistenţa;
  • se îmbunătăţeşte aspectul pielii;
  • se măreşte mobilitatea articulară;
  • memoria şi alte capacităţi cognitive (atenţia, capacitatea de corelare) se vor îmbunătăţi;
  • anumite afecţiuni auto-imune sau degenerative vor fi mult ameliorate.

Precauţii, contraindicaţii

Administrarea de coada-calului inhibă absorbţia vitaminei B1 – din acest motiv, planta nu va fi administrată concomitent cu suplimentele care conţin această vitamină.

De asemenea, curele cu coada-calului nu trebuie să depăşească durata de 3 luni, urmate de 30-45 de zile de pauză, pentru a da timp organismului să elimine eventualul exces de siliciu.

1 comentariu

  1. verificat ,foarte eficient ceaiul de coada calului pentru stomatite,gingivite,si multe afectiuni ale tractului digestiv de la gura pana la anus .eficient pentru afectiunile bucale ale sugarului .verificati si va veti convinge !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *