Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Este bine să evitaţi aceste alimente, dacă aveţi ALERGII SEZONIERE

Anumite alimente şi băuturi pot înrăutăţi simptomele alergiilor de primăvară.

Cea mai bună metodă de a vă proteja este sistarea consumului acestora pentru o perioadă.

Asemănarea dintre proteinele conţinute de anumite alimente şi cele din polen poate păcăli sistemul imunitar. Drept răspuns, acesta declanşează atacul împotriva corpurilor străine.

Rezultatul: înrăutăţirea simptomelor specifice alergiilor. Iată alimentele la care ar trebui să fiţi atenţi dacă aveţi probleme:

Ţelina

Potrivit American Academy of Allergy, Asthma & Immunology, polenul de mesteacăn este, probabil, vinovatul principal pentru durerile în gât şi congestia nazală de care suferiţi. De acceea, se recomandă evitarea consumării alimentelor care conţin proteine asemănătoare polenului. Ţelina este un aliment recunoscut pentru agravarea alergiei la polen de mesteacăn.

Migdalele

Aceste fructe în coajă lemnoasă exacerbează simptomele produse de alergiile respiratorii. De aceea, specialiştii recomandă evitarea migdalelor până la toamnă. Pe post de gustare, ca substitut pentru migdale, se pot consuma fructe uscate.

Alcoolul

Cercetătorii suedezi au descoperit că în cazul persoanelor cu astm, alcoolul poate duce la apariţia alergiilor, a strănutului şi a secrețiilor nazale. Probabil pentru că alcoolul este bogat în histamine. Se evită atât vinul roşu, cât şi cel alb. În plus, vinul conţine şi sulfiţi, vinovaţi, de asemenea, de provocarea reacţiilor alergice şi înrăutăţirea astmului.

Roşiile

Persoanele cu alergie la ambrozie sunt sfătuite să amâne introducerea roşiilor în dietă sau să sisteze pentru o perioadă consumul acestora. Altfel, riscă exacerbarea reacţiilor cauzate de alergie: furnicături ale gâtului, uscăciunea gurii, mâncărimi sau lăcrimarea ochilor.

Sistarea consumului anumitor alimente poate ameliora simptomele alergiilor

Ciupercile

Histaminele sunt produse de organismul uman, fiind prezente şi în produsele alimentare. Acestea vă pot declanşa anumite reacţii alergice. Ciupercile pot provoca creşterea histaminei, ceea ce duce la crize de strănut şi alterarea stării generale.

Bananele

Surprinzător poate, bananele nu sunt deloc recomandate celor cu alergie de primăvară, mai ales celor cu alergie la polen, în special cel de ambrozie. În plus, bananele sunt pe lista fructelor care pot declanşa un sindrom de alergie orală (SAO).

Iaurtul

Excesul de mucus este o problemă care vine la pachet cu alergiile de sezon, iar lactatele, precum iaurtul, pot agrava problemele. Mai exact, mucusul îndepărtează substanţele străine din organism, iar iaurtul provoacă îngroşarea mucusului. Astfel, alergenii sunt îndepărtaţi mai greu din sistem.

Alimentele picante

Alimentele picante aduc un plus de histamine, care, combinate cu cele ‘’de afară’’, creează furtuna perfectă a simptomelor.

Alimentele crude

Produsele crude provoacă reacţii alergice mai puternice decât cele preparate termic, din cauza pesticidelor şi a altor impurităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *