Oboseala, problemele cu memoria și tulburările de digestie sunt doar câteva din semnele care anunță nevoia unei cure de detoxifiere.
Se recomandă ca detoxifierea să se înceapă cu ficatul și rinichii, aici acumulându-se cele mai multe toxine, care ajung în organism prin alimente, apă și chiar prin aerul respirat.
Un tonic excelent pentru detoxifierea organismului are drept ingredient principal sfecla roșie.
Tonic pentru detoxifierea organismului
Ingrediente (pentru 6 porții)
- 4 sfecle roșii de mărime medie
- 1 lingură de sare de Himalaya
- apă plată
- puțină lămaie, portocală sau ghimbir – după gust (opțional)
Mod de preparare
– Se spală sfecla, se taie în bucăți mai mici, cu tot cu coajă, și se adaugă apoi într-un borcan de sticlă.
– Se umple borcanul cu apă și se lasă câțiva centimetri liberi, pentru a adăuga sarea și restul ingredientelor (opțional – lămâie, portocală sau ghimbir).
– Se acoperă borcanul cu un prosop care se leagă/fixează cu un elastic. Recipientul se păstrează în bucătărie, la temperatura camerei, timp de 3-5 zile. Se verifică zilnic și se îndepărtează spuma.
– Poțiunea este gata atunci când are o culoare de roșu intens și face mici bule. Se ȋndepărtează prosopul și închide borcanul un capac. Se depozitează apoi la frigider.
Mod de administrare
Se consumă 3-4 linguri din acest preparat, dimineața, pe stomacul gol, timp de 14 zile, pentru a curăța ficatul și rinichii de toxinele acumulate. Cura se repetă o dată la 6 luni.
Sfecla roșie elimină toxinele
Acumulările lente și extrem de dăunătoare de toxine din alimentație, din aer, din apă, din diferitele ambalaje, din detergenți și nu numai se acumulează în organism și ajung să îl sufoce.
Se poate ajunge, astfel, la afecțiuni din cele mai diverse, de la alergie – la reumatism, și de la scăderea imunității, la Alzheimer.
Sfecla roșie are efecte detoxifiante puternice, ajutând la eliminarea acestor toxine, încă de la nivel celular, și de a ajută la eliminarea lor prin colon, transpirație și diureză.
Protejează rinichii de infecții
Despre sucul de sfeclă se știe că este un puternic diuretic, protejează epiteliul renal de infecții și ajută la refacerea ss în cazul în care a fost lezat de calculi sau infecții.
Totodată, sfecla roșie ajută la eliminarea mai ușoară a calculilor, având efecte relaxante asupra musculaturii netede.
Contraindicații
Tonicul cu sfeclă nu este recomandat persoanelor cu insuficiență renală, probleme ale tractului gastro-intestinal și celor cu tensiunea arterială scăzută.
Suflecla este foarte buna !
De tot ?
Ficatul pt cei care consuma alcool
Nu numai și pentru cei care au ficatul gras de la aîtea grăsimi
Stresul,dulciurile,tutun ,alcool toate duc la acumularea de grăsimi.