Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

DOVLEAC picant la cuptor cu MIERE și BRÂNZĂ FETA

Dovleacul, una dintre cele mai răspândite legume, este bogat în antioxidanţi şi vitamine.

Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.

Conţinutul bogat în fibre a miezului de dovleac asigură buna funcţionare a digestiei şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, a asteniei, cât şi a cancerului.

Brânza feta oferă organismului o mulțime de nutrienți, este ușor de digerat și este mai puțin alergenică decât telemeaua de vacă, de exemplu.

Brânza feta conține probiotice care ajută la menținerea sănătății căptușelii intestinelor și protejează organismul de infecțiile cu bacterii, paraziți, fungi.

Dovleac picant la cuptor cu miere și brânză feta

Dovleacul picant la cuptor cu miere și brânză feta este bogat în proteine și fibre și este o sursă excelentă de acizi grași Omega 3 și Omega 6.

Favorizează digestia, alungă stările de oboseală și este ideal de consumat în perioadele foarte stresante. Totodată, alungă durerile de cap și migrenele.

Ingredientele folosite în rețetă țin departe problemele digestive, mai ales în cazul persoanelor care au un stil de viață stresant, consumă produse modificate genetic, sunt expuse la antibiotice și la alte substanțe chimice periculoase.

Ingrediente

  • 1 kilogram dovleac sau cartofi dulci
  • 1 ceapă roșie
  • 3 linguri ulei de rapiță sau măsline
  • 3 linguri miere
  • 1 lingură oțet balsamic
  • ½ linguriță fulgi de piper roșu
  • ½ linguriță sare
  • un praf de piper negru
  • ¼ ceașcă semințe de dovleac, crude
  • 1/3 ceașcă brânză feta
  • pătrunjel verde

Modul de preparare

Se preȋncalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Dovleacul sau cartofii dulci se curăță (dovleacul se curăță de semințe), se spală și se taie în felii mai subțiri. Se curăță și ceapa, se spală și se taie în felii.

Într-un bol mai încăpător se amestecă dovleacul sau cartofii dulci împreună de mierea, uleiul, oțetul balsamic, fulgii de piper roșu, sarea și piperul.

Ingredientele se pun apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptor pentru 20-25 de minute sua până când ingredientele se caramelizează ușor și devin moi (se încearcă cu furculița).

Cu 5 minute înainte de a scoate preparatul din cuptor se adaugă și semințele de dovleac.

Înainte de servire, se presară deasupra brânză feta mărunțită și pătrunjelul verde tocat mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *