Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Dieta cu SUC de ROŞII pentru o pierdere în greutate sănătoasă

Dieta cu suc de roşii este perfectă pentru perioada verii, când găsim tomate naturale, de grădină, sănătoase şi gustoase.

Roşiile sunt sărace în calorii (100 g de roşii conţin în total numai 35 de calorii) şi pline de apă vie, iar în această perioadă, o cură cu suc de roşii este nepreţuită pentru conţinutul său de minerale şi vitamine.

Roşiile sunt săţioase, oferă mai multă energie, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi ţin sub control colesterolul.

Sucul de roşii stimulează digestia şi previne constipaţia, şi este util în curele de slăbire, suprimând foamea.

Suc de roşii  – metode de obţinere

Roşiile pentru suc pot fi crude sau opărite. Roşiile fierte sau opărite conţin mai mult licopen (un antioxidant puternic). Acesta este solubil în grăsime, astfel că adăugarea unei linguriţe de ulei de măsline în sucul de roşii intensifică absorbţia lui.

Sucul proaspăt de roşii se poate obţine prin următoarele metode:

Cu maşina de tocat: se filtrează pin tifon roşiile, după ce au fost bine zdrobite.

Cu ajutorul blenderului: se zdrobeşte foarte bine (fără filtare) pulpa roşiilor, astfel încât să se formezze o pastă omogenă, semi-lichidă, care va fi consumată  ca atare.

Cu storcătorul electric centrifugal: se obţine un suc ceva mai limpede şi mai lichid, deoarece pulpa este parţial reţinută prin centrifugare.

Sucul de rosii suprima foamea, accelereaza metabolismul amidonului si al grasimilor

Suc de roşii – mod de administrare

Sucul de roşii pentru cură trebuie să fie natural, preparat acasă, din roşii coapte şi cărnoase. Nu se consumă sucul de roşii din magazin, deoarece conţine conservanţi chimici.

  • Se consumă câte 200 ml. suc de roşii proaspăt preparat, de 3 ori pe zi, în timpul mesei, timp de 2 – 3 săptămâni.

Ţine la distanţă obezitatea

Sucul de roşii conţine cantităţi însemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu şi seleniu, precum şi acizi organici, aceştia din urmă având un rol important pentru sistemul digestiv.

Consumat zilnic în timpul mesei, mai ales în timpul prânzului, sucul de roşii accelerează metabolismul amidonului şi al grăsimilor.

De asemenea, protejează organismul de creşterea colesterolului, de solicitarea excesivă a pancreasului şi de supragreutate.

Precauţii, contraindicaţii

Roşiile conţin acid oxalic (5.3 mg/100 g), substanţe care formează săruri insolubile de calciu (oxalat de calciu) care se pot transforma în pietre la rinichi. Se consumă cu prudenţă de bolnavii de colită de fermentaţie şi de gastrită hiperacidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *