Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Decoct din SEMINŢE DE MĂCEŞE – combate constipaţia şi protejează rinichii

Decoctul combinat din seminţe de măceşe conţine cantităţi însemnate de vitamina A, C şi E, vitamine din complexul B, fier, magneziu, acizi organici, flavonoide.

Din seminţele de măceşe, rezultate în urma cernerii pulberii de măceşe, se poate prepara decoctul combinat, un remediu natural cu rezultate bune în tratamentul intern al infecțiilor urinare, reumatismului şi constipației.

Decoct combinat din sâmburi de măceşe

Mod de preparare

Într-un sfert de litru de apă se pun 2 linguri rase de seminţe de măceşe, care se lasă la macerat timp de 8 – 10 ore.

După acest timp, lichidul se filtrează cu atenţie, astfel încât să nu se strecoare şi perişorii de pe sâmburii măceşelor – care au efect foarte iritant asupra aparatului respirator şi digestiv.

Preparatul obţinut se pune deoparte, urmând ca planta rămasă după filtrare să se fiarbă în încă un sfert de litru de apă, timp de 10 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. La final, cele 2 extracte se amestecă, obţinându-se aproximativ jumătate de litru de decoct combinat.

Administrare

Se administrează jumătate de litru de decoct combinat, pe parcursul zilei, în cure de maximum 14 zile, urmate de o pauză de alte 14 zile.

seminte de macese
Seminte/ samburi de macese

Protejează rinichii şi vezica urinară

Substanţele cu un puternic efect diuretic din compoziţia seminţelor de măceşe (achenele – (adevăratele fructe, cărora în mod obişnuit li se spune seminţe) protejează rinichii şi vezica urinară de infecţii.

Pentru prevenirea cistitei sau nefritei, se cere o administrare puţin diferită de cea realizată de obicei (descrisă mai sus). Astfel, se consumă o jumătate de litru de decoct pe zi, dimineaţa, până la ora 12, în cură de 2 săptămâni, urmate de alte 2 săptămâni de pauză.

Diminuează durerile reumatice

În ţări precum Germania, Marea Britanie, Danemarca şi Franţa, măceşele devin o opţiune de tratament pentru reumatologi, aceştia ajungând să le recomande chiar în locul antiinflamatoarelor de sinteză clasice.

O cură prelungită cu decoct din seminţe de măceşe diminuează sau chiar vindecă durerile reumatice, oferind o îmbunătăţire a mobilităţii articulaţiilor afectate de reumatism (artrită reumatoidă).

Tratează constipaţia

Decoctul combinat de seminţe de măceşe tratează constipaţia, fiind un adjuvant valoros împotriva dizenteriei.

Îmbunătăţeşte circulaţia vaselor de sânge

Măceşele îmbunătăţesc circulaţia la nivelul vaselor de sânge de mici dimensiuni, precum şi circulaţia de la nivelul finei reţele de vase capilare.

Bioflavonoidele întăresc pereţii vaselor de sânge, fiind eficiente contra fragilităţii capilare.

ceai de macese
Decoctul de macese protejeaza rinichii

Indicat în convalescenţă

Decoctul din seminţe de măceşe reface într-un timp scurt capacitatea naturală şi de efort a organismului, stimulând apetitul alimentar şi îmbunătăţind asimilaţia substanţelor nutrive.

Regularizează activitatea hormonală

Măceşele previn crampele mentruale, regularizând activitatea hormonală şi compensând pierderile de sânge care pot provoca slăbiciune, vertij şi anemie.

Grăbeşte vindecarea gripei

Administrat încă de la declanşarea gripei sau guturaiului, decoctul de măceşe scurtează timpul de vindecare, ajutând organismul să reziste mai bine în faţa acceselor de febră.

În plus, cura cu decoct din seminţe de măceşe diminuează cu mult efectele secundare ale bolii, printre care, dureri de cap, dureri musculare şi vertij.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de măceşe nu sunt recomandate femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *