Sarea de mină (extrasă din pământ) conţine peste 80 de substanţe minerale şi oligominerale, care îi dau, împreună cu încărcătura sa geo-magnetică, uimitoare proprietăţi vindecătoare.
În medicina noastră populară sunt cunoscute sute de utilizări terapeutice şi, mai ales, magice ale sării.
Sarea naturală era folosită împotriva spiritelor rele şi a impregnărilor malefice ale obiectelor, locurilor sau fiinţelor. În prezent, aceste calităţi sunt confirmate de ştiinţă, după cum urmează să aflăm.
Sarea are o influenţă asupra corpului bioenergetic
S-a demonstrat experimental – prin fotografierea aurelor cu dispozitive Kirlian – şi deductiv – prin rezultatele practice obţinute – că sarea naturală, netratată prin nici un fel de procedeu chimic sau termic, are o influenţă misterioasă asupra corpului nostru bioenergetic.
Cercetătorii susţin că sarea naturală este un excelent agent de purificare a aurei umane. Se pare că sarea absoarbe, la fel ca şi apa, radiaţiile bioenergetice nocive, curăţând – din punct de vedere energetic – zonele în care este aplicată.
Iată câteva exemple:
Radiaţiile electromagnetice
Potrivit specialiştilor din acest domeniu, radiaţiile electromagnetice sunt o puternică sursă de perturbare a biocâmpului nostru.
Foarte multe tulburări ale omului modern – începând de la durerile de cap la oboseală sau de la sensibilitate mărită la stres – sunt accentuate de câmpurile electromagnetice emise de aparatele şi dispozitivele electrice, cu care el interacţionează permanent.
- Soluţia la această problemă: pentru un efect de absorbţie, de atenuare a influenţelor nocive ale câmpurilor electrice, se pun cristale mari de sare de mină (extrasă din pământ) în preajma locului în care dormim sau în care obişnuim să lucrăm (de exemplu, între noi şi calculator).
Bijuteriile
Mai ales despre bijuteriile vechi se spune că poartă cu ele foarte multe din impregnările negative ale persoanelor care le-au purtat de-a lungul timpului.
- Din acest motiv, experţii recomandă ca acestea să stea în sare gemă, pe o perioadă de 49 de zile, înainte de a fi purtate. În acelaşi mod se procedează şi cu cristalele sau cu pietrele semipreţioase.
Oboseală
• O altă procedură de medicină populară românească ce şi-a dovedit adesea eficiența în timp este să punem un săculeţ cu sare călduţă pe ceafă atunci când suntem obosiţi.
• Un săculeţ cu sare era pus şi în leagănul copiilor, ca să nu se deoache şi să aibă somnul liniştit.
• Acelaşi săculeţ cu sare era pus între haine, ca să le asigure durabilitatea şi pentru a le impregna cu o capacitate de protecţie împotriva ‘’făcăturilor de tot felul’’.
de unde sare asa alba si curata ca cea din articol?eu am caramida de sare de salina dar este inchisa la culoare
In articol se scrie explicit ca trebuie sa fie ”sare de mina(extrasa din pamant)”.
Culoarea , alta decit cea alba, provine de la nisipul existent in stratul de sare din mina si nu cred ca influenteaza negativ proprietatile benefice ale sarii.
Cel mai bine e să dormim în salina, zic.