Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

De ce ar trebui să bem SUC de PRUNE cu MIERE, în fiecare zi

Sucul din prune are o concentraţie mare de vitamine şi minerale, un efect tonic foarte eficient şi proprietăţi energizante.

Proprietăţile terapeutice ale prunelor, şi implicit ale sucului de prune, se datorează conţinutului bogat în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, C, E, K, betacaroten), minerale (sodiu, potasiu, magneziu, sulf, fosfor, fier, mangan, calciu), antioxidanţilor (resveratrol), fibrelor, zaharurilor şi apei.

Suc din prune – preparare şi administrare

În blender, se pun 400 gr. de prune foarte bine spălate şi curăţate de sâmburi. Se mixează bine şi se adaugă 1-3 linguriţe de miere. Pentru corectarea gustului, se adaugă puţin suc proaspăt de lămâie.

Se consumă 400 ml. de suc, zilnic, în cură de 21 de zile.

Detoxifică colonul şi combate constipaţia

Prunele sunt printre cele mai bune alimente pentru detoxifierea colonului şi combaterea constipaţiei, datorită substanţelor cu efect laxative pe care acestea le conţin. Sorbitolul natural, fibrele alimentare, isatina, acizii organici din prune stimulează mişcările intestinului şi reglează flora intestinală, curăţind tubul digestiv şi împingând materiile reziduale ca un piston.

Sucul de prune este foarte bun împotriva constipaţiei, inclusiv a celei cronice, împotriva sindromului de colon iritabil. Se consumă minimum 400 ml, dimineaţa, pe stomacul gol, în cură de 1 săptămână.

Scade colesterolul şi previne evoluţia aterosclerozei

Datorită conţinutului lor de fibre şi efectului lor de stimulare a digestiei şi a metabolismului, prunele proaspete sunt de un real ajutor împotriva colesterolului mărit.

Mai mult, ele împiedică oxidarea colesterolului pe artere şi formarea plăcilor de aterom, stopând evoluţia aterosclerozei.

Ajută în curele de slăbire

Sărace în calorii, însă foarte bogate în fibre alimentare, prunele mai conţin vitamine, acizi organici şi enzime, care stimulează metabolismul.

Consumat înainte de masă, sucul de prune acţionează ca un laxativ natural,  contribuind la eliberarea toxinelor din organism, dar şi la eliminarea excesului de grăsimi.

Benefic pentru oase

Sucul de prune este foarte bogat în bor organic, o substanţă  cu un rol foarte important în asimilarea calciului, în consolidarea sistemului osos şi în lupta cu osteoporoza.

Totodată, prunele conţin şi vitamina A (un singur fruct conţine 8 % din aportul zilnic de vitamină) despre care este recunoscut faptul că promovează refacerea şi creşterea oaselor.

suc de prune
Sucul de prune, bogat in vitamine si minerale

Protejează inima

Împreună cu vitamina P, pigmenţii antocianici din prune întăresc pereţii vaselor sanguine, prevenind, astfel, formarea cheagurilor de sânge, arteroscleroza, emboliile pulmonare şi anevrismele.

Tratează reumatismul

Acidul clorogenic şi neoclorogenic – două principii active din compoziția prunelor – ajută la rărirea puseelor reumatice şi la refacerea unor ţesuturi articulare afectate de procesele inflamatorii şi degenerative.

Adjuvant în astm

Foarte bogate în vitamina C, prunele  temperează reacţiile alergice ale organismului, ajutând la controlul şi la blocarea evoluţiei astmului. De asemenea, resveratrolul din coaja prunelor închise la culoare are efect anti-histaminic şi acţionează ca un calmant sui-generis al reacţiilor alergice, care sunt baza apariţiei astmului.

Combate anemia

Vitamina C din compoziţia prunelor intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei feriprive.

Deşi conţin mici cantităţi de fier organic asimilabil, fructele ajută la asimilarea acestuia din alte alimente.

Previne şi tratează infecţiile gripale

Resveratrolul blochează replicarea şi proliferarea viruşilor, în timp ce vitaminele şi mineralele din aceste fructe ajută sistemul imunitar să lupte împotriva microorganismelor invadatoare.

Prin consumul a minimum 500 ml. de suc de prune, zilnic, se previn şi se tratează infecţiile gripale de tot felul.

Contraindicaţii

Consumul de prune este contraindicat în caz de suferinţe renale ( pietre la rinichi), în boala diareică acută sau cronică.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *