Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cura cu RIDICHI pentru aparatul RENO – URINAR (retenţie de apă, infecţii urinare, pietre/nisip la rinichi, prostată)

Cele mai importante substanţe ale ridichii sunt cele care îi dau mirosul uşor înţepător şi gustul picant, recunoscute drept un formidabil antibiotic, detoxifiant şi antioxidant.

Ridichile de un roşu viu şi strălucitor sunt un real elixir pentru rinichi. ‘’Responsabile’’ sunt substanţele antiinfecțioase şi diuretice pe care ridichile de lună le conţin.

Cura cu ridichi pentru aparatul reno-urinar

Dimineaţa şi seara se consumă, pe stomacul gol, câte o salată preparată astfel:

  • 5 ridichi de mărime medie se spală, se taie mărunt (nu se decojesc) şi se amestecă cu puţin ulei de măsline, oţet de mere organic şi sare; pentru un gust mai bun, în salată se pot adaugă câteva fire de pătrunjel;
  • persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave pot consuma 100 ml. (jumătate de pahar) de suc de ridichi proaspăt, obţinut cu storcătorul electric centrifugal, zilnic; sucul obţinut prin centrifugare se consumă în amestec cu cel de morcov, în proporţia de 1:10, şi se administrează imediat după stoarcere, deoarece viteza sa de oxidare este foarte mare.

Pentru ca efectele sale să fie resimţite în profunzime, cura cu ridichi se face minimum 12 zile la rând.

Efectele curei cu ridichi

Substanţele cu un puternic efect antibiotic din ridichile de lună ajută la vindecarea rapidă a diferitelor infecţii ce afectează rinichii, vezica şi căile urinare.

Totodată, ridichile au un efect diuretic intens, favorizând eliminarea apei din organism prin urinare, au o acţiune antiinflamatoare asupra rinichilor şi asupra prostatei.

Ridichile au efect antibiotic, detoxifiant si antioxidant

Cura cu ridichi – recomandări terapeutice

Cura cu ridichi este recomandată în mod special persoanelor care:

  • suferă de nefrită, pielonefrită sau cistită cronică;
  • celor care au pietre sau nisip la rinichi (deoarece anumite principii active conţinute de ridichi favorizează mărunţirea calculilor urinări şi eliminarea lor);
  • în cazul persoanelor care au recurs la operaţie sau la alte forme de tratament pentru eliminarea lor, curele de ridichi previn formarea unor noi calculi;
  • suferă de prostată (bolnavii cronici), întrucât are efecte antiinflamatoare şi ajută la controlul sfincterelor urinare.

Ridichile şi bolile de rinichi

  • A fost demonstrat ştiinţific faptul că 100 de grame de ridichi (4 ridichi mari; cură de minimum 3 săptămâni, limită maximă neexistând) , consumate de 2 ori pe zi, previn formarea sau refacerea pietrelor la rinichi.

Sărurile care se aglomerează şi duc la formarea pietrelor la rinichi (oxalaţii şi uraţii) sunt spălate, pur şi simplu, de substanţele diuretice naturale existente în ridiche. În plus, sulforafanii conținuti de ridiche sunt adevărate antibiotice naturale, ajutând la eliminarea infecţiilor rinichilor şi ale căilor urinare, reducând inflamația, usturimea şi senzaţiile de jenă la urinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *