Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cum se Prepară Berea de Casă

Sursă de antioxidanţi naturali, cu efect pozitiv asupra sănătăţii, berea menţine sănătatea inimii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, previne atacul cerebral şi insomniile.

Un pahar de bere servit în zilele toride ale verii, fie după mâncăruri mai grase sau după o masă copioasă, acţionează benefic asupra întregului organism, dat fiind faptul că un astfel de aliment este preparat doar din ingrediente sănătoase, după cum vom vedea în continuare:

Bere de Casă – Reţetă

Ingrediente

400 gr. boabe de orz netratate chimic

1 pumn de conuri de hamei

1 linguriţă drojdie de bere

Mod de preparare

Boabele de orz netratate chimic se păstrează la frigider pe o perioadă de minimum 3 săptămâni, după care se separă cele stricate de cele sănătoase.

Boabele de orz sănătoase se pun într-un borcan, suficient cât să ocupe maximum o treime. Se acoperă cu apă până la jumătatea borcanului. Este important ca apa să nu aibă o concentraţie prea mare de clor. Se continuă cu acoperirea gurii borcanului cu un celofan umezit, pentru a se lipi etanş. După ce gura borcanului a fost foarte strâns legată cu o sfoară sau cu o aţă mai groasă (rezistentă), vasul se păstrează într-un loc întunecat şi uscat, în care temperatura să se situeze între 15 şi 20 de grade Celsius.

În a doua zi, apa se goleşte din borcan şi se înlocuieşte cu altă proaspătă, suficientă cât să acopere boabele de orz (pentru a se păstra umede). Se leagă borcanul la gură asemenea metodei de mai sus, schimbându-se apa din 4 în 4 ore.

În momentul în care grăunţele de orz încep să încolţească, borcanul se mută la lumină, iar boabele care nu au încolţit în tot acest timp, vor fi eliminate din borcan.

MicroBrew-Blog-Pic
Berea Previne Atacul Cerebral

Grăunţele sănătoase se scot din borcan şi se zdrobesc într-o piuliţă, după care se prepară un decoct din hamei: într-un litru de apă se adaugă un pumn de conuri de hamei şi se lasă să fiarbă vreme de 5 minute; după aceasta, se stinge focul, iar lichidul se lasă la răcit până când ajunge la temperatura de 40 de grade Celsius.

Lichidul se toarnă peste grăunțele pisate, amestecând fără oprire. După ce preparatul a ajuns la o temperatură de 30 de grade, se adaugă în el o linguriţă de drojdi de bere.

Se păstrează vasul într-un loc cald, în care temperatura să fie între 20 – 25 de grade Celsius, vreme de o săptămână.

După această perioadă, lichidul se strecoară, se păstrează în sticle şi se acoperă bine cu un dop (se înfundă).

Berea astfel obţinută se lasă ‘’la odihnit’’  pe o durată de minimum o lună, înainte de a fi consumată.

Beneficii asupra sănătăţii

Mult mai sănătoasă şi mai gustoasă decât cea din comerţ, berea de casă contribuie la sănătatea vieţii noastre.

Un pahar de bere pe zi pentru femei şi două pahare pe zi pentru bărbaţi sunt suficiente pentru a reduce riscul de accidente vasculare cerebrale, boli cardiace şi boli vasculare. Mai mult decât atât, consumul moderat de bere reduce riscul unui atac de cord cu 20%.

Alte beneficii ale consumului moderat de bere sunt:

→ Prevenirea cancerului de prostată şi de colon – o substanţă derivată din hamei are acţiunea de a preveni aceste tipuri de cancer

→ Suplimente de vitamine – vitamine din boabele de orz supravieţuiesc proceselui de fermentare şi filtrare

→ Scăderea colesterolului  – polifenolii din bere reduc nivelul de colesterol ‘’rău’’

→ Reducerea riscului de a dezvolta pietre la rinichi

→ Încetinirea procesului de îmbătrânire

→ Îmbunătăţirea memoriei

→ Reducerea daunelor cromozomiale în urma expunerii la radiaţii

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *