Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cum se prepară acasă APA ALCALINĂ și care sunt beneficiile sale

Consumul regulat de apă alcalină poate aduce ameliorări semnificative ale stării de sănătate.

Consumul regulat de apă alcalină, 1-2 litri pe zi, este recomandată ca adjuvant în:

  • afecțiuni ale rinichilor
  • afecțiuni ale ficatului
  • artrită
  • hemoragii
  • hipertensiune
  • probleme circulatorii
  • osteoporoză
  • psoriazis
  • diabet
  • boli degenerative (Alzheimer)
  • cancer.

Puternic antioxidant

Apa alcalină este un puternic antioxidant. Are proprietatea de a neutraliza radicalii liberi responsabili de apariția cancerului. Apa alcalină ajută celulele canceroase să obțină mai mult oxigen, încetinind astfel dezvoltarea și extinderea acestora.

Previne îmbătrânirea

Consumul regulat de apă alcalină neutralizează aciditatea și îndepărtează reziduurile acide din celule și țesuturi. Apa alcalină elimină toxinele din organism acumulate în urma consumului anumitor medicamente sau alimente, prevenind procesul de îmbătrânire.

Hidratează mai bine

Apa alcalină hidratează mai bine organismul decât cea cu pH neutru. Acest fapt se datorează modului de grupare a moleculelor apei, care în cazul celei alcaline o fac să fie absorbită mai ușor de țesuturi.

Reduce acidul gastric

Anumite alimente, stresul, consumul de alcool și fumatul determină mucoasa stomacului să secrete un surplus de acid clorhidric. În cazul surplusului, acidul se ridică în esofag, ajungând chiar în gât sau în gură (reflux de acid gastric). Apa alcalină neutralizează acizii din stomac.

Cum se prepară acasă apa alcalină (apa vie)

Este nevoie de:

o bandă pentru măsurarea pH-ului (se găseste în farmacii sau în magazinele unde sunt comercializate filtrele de apă )

2 litri de apă (dacă e de la robinet, trebuie în prealabil fiartă și răcită)

o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu

o jumătate de linguriță de suc de lămâie proaspăt stors

o jumătate de linguriță de sare neiodată sau sare de Himalaya

Modul de preparare

Se amestecă ingredientele.

Se testează pH-ul cu banda special cumpărată pentru acest lucru.

Dacă nu se ajunge de la început la pH 9, se adaugă bicarbonat de sodiu până când apa devine alcalină. Apoi se lasă peste noapte la frigider.

Se bea a doua zi, la temperatura camerei. Este foarte important ca apa să fie păstrată în sticlă, nu în recipiente din plastic!

Consumată zilnic în cantități suficiente (1-2,5 litri pe zi), apa alcalină previne o serie de boli, menține o stare de bună-dispoziție și un aspect tineresc până la vârste înaintate.

Consumul regulat de apă alcalină menține pielea proaspătă, elastică, strălucitoare.

Totodată, previne ȋngrăşarea. Atenuează retenția de apă în organism, ce provoacă, printre altele, pungi sub ochi, vergeturi și celulită.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *