Paraziții intestinali ajung în interiorul corpului pe calea aerului, apei sau prin mâncare și se hrănesc cu substanțele nutritive ale organismului.
Aceștia se pot stabili oriunde în corpul uman, însă intestinul constituie mediul ideal pentru dezvoltarea și multiplicarea paraziților.
Viermii și paraziții intestinali eliberează toxine în sânge, reducând rezistența organismului în lupta cu afecțiunile. Astfel, aceștia nu numai că provoacă afecțiuni, dar le agravează și pe cele deja existente.
Semințele de dovleac elimină paraziții intestinali
Semințele de dovleac sunt un remediu tradițional antihelmintic (ajută la eliminarea paraziților).
Nivelul ridicat de compuși numiți cucurbitine paralizează viermii. Acest lucru îi împiedică să se atașeze de pereții intestinali, așa cum o fac de obicei în timpul eliminării scaunului.
Semințele și cojile de dovleac (ambele crude) pot fi folosite cu succes în eliminarea paraziților intestinali:
Pastă vermifugă din semințe de dovleac
Un kilogram de semințe de dovleac (crude, fără coajă) se zdrobesc în mojar sau se macină cu râșnița electrică, după care se amestecă cu jumătate de kilogram de miere și jumătate de pahar de lapte.
Pasta se împarte în trei cantități egale, care se consumă pe rând, în următoarele 3 ore. După 3 ore se iau 1-2 lingurițe de ulei de ricin.
Tratamentul este indicat mai ales contra teniei și ascarizilor. În general, reușește de la prima tentativă. În caz contrar, se poate repeta o dată la două săptămâni.
Decoct din coji de semințe de dovleac
Se iau 2 lingurițe de coji de semințe de dovleac fără sâmburi și se pun la fiert într-o cană de apă, la foc mic, până scade la jumătate.
Preparatul obținut se lasă să se răcească, apoi se filtrează.
Împotriva paraziților intestinali, se consumă câte o jumătate de cană din acest preparat, pe stomacul gol, dimineața. Un tratament cu acest decoct durează, de regulă, 2 săptămâni.
Semințe de dovleac și plante medicinale
Se amestecă în părți egale flori de vetrice, semințe de dovleac și scoarță de crușin râșnite. O lingură de amestec se fierbe în 200 ml de apă, timp de 7 minute, pe foc mic, după ce dă primul clocot.
Se beau câte 200 ml de 2 ori pe zi, dimineața pe stomacul gol și seara, înainte de culcare, timp de 5 zile consecutiv.
Semințe de dovleac cu coacăze
Se amestecă circa 120 de grame de semințe de dovleac bine curățate cu o cantitate egală de coacăze și suficientă apă, cât să se obțină o masă destul de groasă.
Se împart în 20 mici prăjiturele rotunde și se dau prin zahăr. Pacientul care urmează tratamentul trebuie să se abțină de la mâncare timp de 24 de ore.
Apoi, dimineața, se iau 2 linguri de ulei de ricin, după care se începe luarea celor 20 ‘’prăjiturele’’, la intervale de 10 minute între ele, astfel încât întregul tratament să dureze 190 de minute.
În scaunul care va urma vor fi eliminați toți viermii și alți paraziți intestinali. Această metodă se recomandă ca măsură profilactică o dată pe an.
Contraindicații
Tratamentele nu se aplică femeilor gravide, în perioada menstrelor sau persoanelor cu tulburări digestive.
Pasta vermifuga din seminte de dovleac..pentru cate zile e tratamentul?Adica se impart in trei parti in urmatoarele trei ore consumi 330 gr seminte cu 175 gr miere ???