Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cum să faceţi singuri VIN de ANGHINARE cu care combateţi colesterolul crescut, bolile bilei şi guta

Vinul de anghinare (Brassica oleracea) nu ar trebui să lipsească din nici o casă, administrarea sa regulată având efecte deosebite în afecţiuni şi boli printre cele mai grave.

Frunzele de anghinare (Cynarae folium) se recoltează în momentul în care peţiolul şi nervura principală sunt încă fragede.

Uscarea se face la umbră, în strat subţire. Frunzele de anghinare, uscate, pot fi găsite şi în magazinele naturiste.

Vin terapeutic de anghinare

Eficienţa terapeutică a vinului se datorează substanţelor chimice din compoziţia frunzelor de anghinare: compuşi polifenolici (cinarină), flavonoide (scolimozidă, cinarozidă), un principiu amar (cinaropicrină), compuşi sterolici (stigma, taraxasterolul, beta sitosterolul), săruri de potasiu şi magneziu.

Ingrediente

4 linguri de frunze de anghinare uscate; 1 litru de vin alb, natural

Mod de preparare

Frunzele de anghinare mărunţite groscior se pun la macerat în vinul alb, vreme de 10 zile. În toată această perioadă, preparatul se agită de 2-3 ori pe zi.

Vinul se filtrează, fără stoarcerea reziduului, după care se lasă la decantat timp de 6 zile, partea limpede separându-se de reziduul depus la fundul vasului. Se completează cu vin alb, până la 1 litru şi se păstrează în flacoane de 200-250 ml.

Dacă vinul folosit la preparare are concentraţia alcoolică de cel puţin 11 grade, licoarea poate fi păstrată la temperatura camerei, timp de 1 an. În cazul în care concentraţia alcoolică a vinului este mai mică de 11 grade, se va păstra la frigider. Se administrează regulat.

Combate excesul de colesterol

Colesterolul crescut poate fi de cauză alimentară sau provocat de o dereglare de sinteză a colesterolului la nivelul ficatului. Folosirea regulată a vinului terapeutic de anghinare împiedică acest proces, prevenind, totodată, bolile cardiovasculare şi cerebrale (infarcte, ischemii).

♣ Se administrează câte 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.

vin de anghinare.
Vinul de anghinare previne bolile cardiovasculare

Tratează bolile bilei (insuficienţă biliară)

Secreţia de acizi biliari joacă un rol foarte important în digestia şi absorbţia alimentelor. Insuficienţa biliară, manifestată prin stare de vomă, greţuri, vărsături, diaree sau frisoane, poate fi prevenită cu preparatele pe bază de aghinare. Efectul coleretic şi colagog al vinului terapeutic reglează secreţia şi drenarea bilei.

♣ Se administrează câte 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.

Previne formarea calculilor biliari

Vinul de anghinare previne calculoza biliară. Prezenţa calculilor biliari (aglomerări de colesterol localizate la nivelul căilor biliare) dau naştere crizelor de colică biliară, care, de cele mai multe ori, sunt urgenţe medicale. Astfel de calculi nu pot fi îndepărtaţi decât chirurgical, însă formarea lor poate fi împiedicată prin administrarea regulată a vinului de anghinare.

♣ Se iau câte 3 linguri de vin terapeutic, de 2 ori pe zi, după masă.

Bun diuretic

Este cunoscut faptul că simpla mărire a diurezei poate preveni sau chiar vindeca unele boli, precum hipertensiunea arterială, guta, litiaza urinară, boala uremică. Mai mult, se pot eradica unele infecţii bacteriene localizate la nivelul vezicii urinare, ascita – acumularea de apă în abdomen. Vinul de anghinare este un remediu natural foarte bun pentru eliminarea apei din organism, fapt care favorizează diureza.

♣ Se administrează 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *