Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cu DAFIN pot fi reduse rapid inflamațiile și durerile cauzate de ARTRITĂ

Artrita este o afecţiune ce se manifestă prin inflamarea articulaţiilor.

În general, antiinflamatoarele aduc o oarecare ameliorare, însă există și alte mijloace pentru alinarea durerilor.

Dafinul (Laurus nobilis), un condiment prezent în mai toate casele, are proprietăţi antiinflamatorii şi ameliorează durerile cauzate de artrită.

Frunzele conțin partenolid, un fitonutrient unic ce reduce rapid inflamațiile. Pot fi folosite cu succes atât intern, cât și extern.

Decoct de dafin

Peste 1 lingură de frunze de dafin mărunţite se toarnă 400 ml de apă clocotită. Se pune la fiert, la foc mic, timp de 10 minute. Decoctul se toarnă într-un termos şi se lasă la infuzat timp de 8 ore, după care se strecoară.

Se administrează câte o treime de cană, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de 3 zile. După o pauză de 1  săptămână, trebuie reluat.

Nu se ţine mai mult de două ori pe an!

Ulei de dafin

Se prepară un amestec din 10 g frunze dafin sfărâmate și 1 pahar de ulei vegetal nerafinat (de floarea-soarelui, porumb sau in). Conținutul se lasă la macerat timp de 1 săptămână, apoi se strecoară.

O variantă mai rapidă: se sfărâmă 90 de frunze de dafin și se amestecă cu 500 ml. ulei. Se pun într-un castronel acoperit cu capac, care se va ţine pe baie de aburi timp de 3 ore, apoi se strecoară.

Locul care trebuie tratat se încălzește mai întâi cu căldură uscată, timp de 6-8 minute, după care se unge cu iod. Se aplică o compresă cu ulei de dafin, timp de 2 ore.

O altă variantă: locul afectat se masează cu ulei de dafin ușor încălzit, timp de 10 minute.

Băi cu frunze de dafin

O lingură de pulbere din frunze de dafin se pune în 250 ml apă. Se ţine timp de 10 minute pe un foc slab şi se lasă la infuzat 30 de minute.

Separat, se prepară o infuzie dintr-un pahar de coji de portocale, lămâi sau alte citrice sau un pahar de crenguţe tinere cu ace şi conuri verzi de brad, pin sau molid, tocate mărunt şi opărite cu 700 ml de apă clocotită, după ce dă primul clocot.

Decoctul şi infuzia se toarnă în cadă (temperatura apei să fie de 36-37 de grade). Îmbăierea durează 10-15 minute. Un tratament durează 10-14 zile şi se repetă după o pauză de 10 zile.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *