Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Consumul de Ceai Verde Previne Cancerul, Combate Demența și Scade Colesterolul

Ceaiul verde, obținut din frunzele arbustului Camellia sinensis (sau Thea sinensis), conține un adevărat ‘’arsenal’’ de substanțe vindecătoare, motiv pentru care care este indicat în tratarea numeroaselor boli, printre care amintim scăderea nivelului de colesterol, îmbunătățirea digestiei și stimularea sistemului nervos.

Ce face ca ceaiul verde să fie atât de deosebit? În primul rând, alcaloizii din compoziție, care oferă organismului efecte stimulante, în timp ce L – teanina deține efecte calmante asupra sistemului nervos.

Compoziția ceaiului verde și beneficiile asupra sănătății

În urma studiilor științifice, în compoziția ceaiului verde au fost descoperite flavonoide, taninuri catehice, galice și mixte, triterpene, zaharuri, vitamina C, alcaloizi, acizi polifenolcarboxilici, substanțe anorganice (potasiu, aluminiu, fluor).

Polifenolii și catechinele din ceaiul verde contribuie la combaterea radicalilor liberi, produși de fumul de țigară, ultraviolete, poluare sau gaze de eșapament, polifenolii favorizând, totodată, reducerea tensiunii arteriale. Tot polifenolii ajută la diminuarea nivelului de colesterol din sânge şi îmbunătățirea circulației de digestiei.

ceai verde
Frunze Uscate de Ceai Verde

Stimulează procesele metabolice la nivelul celulelor sistemului nervos central, iar, contribuind la irigația sanguină la nivelul tegumentelor, polifenolii permit regenerarea acestora.

Pe lângă prevenirea aparițiilor cariilor, ceaiul verde favorizează arderea caloriilor, previne accidentul cerebral vascular, diminuând nivelul de colesterol ‘’rău’’ (LDL).

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului

Conform studiului publicat în ‘’The Journal of National Cancer Institute’’, consumul de ceai verde reduce cu până la 60% riscul apariției cancerului de esofag. De asemenea, cercetările realizate în țările asiatice arată că acesta reduce riscul mai multor forme de cancer, precum cel de sân, prostată, bucal, intestine sau stomac.

♣ Pentru prevenirea cancerului, se vor urma tratamente de lungă durată, în care se va consuma zilnic jumătate de litru – un litru de infuzie combinată de ceai verde, pe o perioadă de minimum 6 luni pe an.

Infuzie combinată: se adaugă o linguriță rasă de ceai verde într-o cană (200 ml.), se lasă la macerat de seara până dimineața, la temperatura camerei, după care se filtrează; extractul se pune deoparte, iar ceaiul verde rămas se opărește cu încă o cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat timp de 20 de minute și se strecoară; la final, cele 2 extracte se combină, pentru a rezulta aproximativ jumătate de litru de infuzie combinată. De regulă, se poate consuma până la 1 litru și jumătate, în fiecare zi.

Ceaiul verde tratează cancerul

Cercetătorii chinezi au descoperit că ceaiul verde menține cancerul localizat și clar delimitat, acționând ca inhibitor al procesului invaziv canceros. Principiile active din ceaiul verde atacă celulele maligne, protejându-le, în același timp, pe cele sănătoase. Cele mai bune rezultate, în acest caz, s-au obținut în tratarea cancerului pulmonar, a prostatei și a vezicii urinare.

♣ Se va administra câte o linguriță de pulbere de ceai verde, de 2 ori pe zi, timp de 90 de zile, cu 2 săptămâni pauză, după care tratamentul se poate relua.

ceai-verde-
Ceaiul Verde Previne si Trateaza Cancerul

Ceaiul verde ajută la refacerea funcțiilor sistemului nervos central

Conform unui articol publicat în ‘’Journal of Neuroscience’’, antioxidanții din ceaiul verde acționează benefic asupra perturbărilor sistemului nervos (tulburări de memorie, coordonare motorie și de raționament) specific bolii Alzheimer, care afectează peste 60% dintre bătrâni. În acest caz, antioxidanții opresc procesele de pierdere a memoriei, refăcând anumite funcții ale sistemului nervos central.

♣ Se va administra un litru de infuzie combinată, zilnic, pe o perioadă de 2 luni, cu o săptămână de pauză.

Ceaiul verde scade colesterolul

Consumat în cantități mari, ceaiul verde reduce semnificativ colesterolul.

♣ Se vor urma cure pe perioade lungi de timp, în care se vor consuma zilnic 4 – 6 căni de ceai

♣ Pentru încetinirea și diminuarea complicațiilor diabetului la nivelul ochilor, este recomandată administrarea a jumătate de linguriță de combinație (în proporții egale) de pulbere de ceai verde și negru, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de minimum 3 luni; fiind hipoglicemiant, tratamentul prezintă efecte benefice directe în diabet.

Contraindicații

Ceaiul verde se va administra doar sub acordul medicului și cu prudență ȋn cazul persoanelor  hipertensive, în cazul cardiacilor cu probleme grave și la bolnavii aflați sub medicație psihotropă. În cazul persoanelor cu tulburări de somn, ceaiul verde nu va fi administrat în cantități mari și niciodată după ora 17.

 

 

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *