Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Consumaţi zilnic un pahar de SUC de SFECLĂ ROŞIE – iată motivele

Sucul de sfeclă roşie stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţind respiraţia celulelor şi oxigenarea ţesuturilor.

Sfecla roşie conţine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier – tot ceea ce organismul are nevoie.

Sucul de sfeclă roşie – cum se obţine

Pentru a avea maximum de forţă curativă, sucul de sfeclă roşie se obţine cu ajutorul storcătorului electric centrifugal şi se va consuma foarte proaspăt.

Rădăcina de sfeclă roşie se spală foarte bine, se curăță de părţile stricate sau lemnoase, dar nu se decojeşte (foarte important!), deoarece coaja conţine cele mai multe vitamine şi minerale.

După aceea, se taie în bucăţi şi se introduce în storcătorul centrifugal.

Suc de sfeclă roşie – administrare

Sucul rezultat se pune într-un recipient de sticlă şi se păstrează la rece. Zilnic, se administrează 100 – 300 ml. din acest suc, în mai multe reprize, în cure de 3 săptămâni.

Se recomandă să se înceapă cu o lingură de suc de sfeclă pe zi şi să se crească treptat doza până la cea recomandată.

Sucul de sfeclă roşie se poate combina şi cu sucul altor rădăcinoase, precum morcov, ţelină, pătrunjel, cât şi cu varză. Nu se combină sucul de rădăcinoase cu cel de fructe.

Previne cancerul

Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile şi flavonoidele conţinute de sfecla roşie sunt remedii antitumorale care, administrate pe termn lung, previn boala canceroasă.

Bogăţia de substanţe cu efecte antioxidante din această leguminoasă s-a dovedit utilă pentru prevenirea leucemiei, a cancerului pulmonar, colorectal, gastric,  şi în profilaxia formelor de cancer hormono-dependente, precum cel testicular, de prostată sau la sân.

Previne şi tratează hipertensiunea arterială

Sucul de sfeclă roşie are efecte terapeutice rapide şi spectaculoase în ceea ce priveşte valorile crescute ale tensiunii arteriale, precum şi tensiunea arterială oscilantă.

Studiile făcute pe pacienţi umani la mai multe spitale universitare din lume au demonstrat că o jumătate de pahar din această licoare (obţinută cu storcătorul electric centrifugal) duce la o scădere cu până la 20% şi la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale, la doar 30-60 de minute după ingerare.

Mai mult, Societatea Americană de Cardiologie a introdus consumul regulat al sfeclei roşii printre recomandările sale pentru prevenirea şi tratarea hipertensiunii arteriale.

Împiedică oxidarea colesterolului

Vitaminele şi pigmenţii organici din rădăcina de sfeclă roşie împiedică oxidarea colesterolului şi trigliceridelor pe pereţii arterelor, prevenind sau stopând procesul de îngroşare a acestora.

Consumat în mod regulat, sucul de sfeclă roşie previne ischemia cardiacă, ateroscleroza.

suc sfecla rosie. beneficii
Sucul de sfecla rosie oxigeneaza tesuturile

Detoxifică ficatul

Sucul de sfeclă roşie are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate.

Protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea lor mai rapidă şi le stimulează funcţionarea normală.

Stabilizează glicemia (diabet)

Sucul de sfeclă roşie stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Chiar dacă este bogată în hidraţi de carbon şi are un gust dulce pronunţat, sfecla roşie conţine fibre alimentare şi compuşi cu efect uşor hipoglicemiant, fiind uşor de tolerat de către diabetici.

În plus, ea are efecte diuretice şi şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.

Adjuvant în bolile renale

Combinaţia din 100 ml. de suc de sfeclă roşie şi 400 ml. de suc de morcov este un puternic diuretic, protejând epiteliul renal de infecţii şi ajutând la refacerea sa, în cazul în care a fost lezat de calculi sau infecţii.

Totodată, acest elixir are efecte relaxante asupra musculaturii netede şi ajută la eliminarea mai uşoară a calculilor.

Vindecă bolile stomacului şi ale intestinului

Sucul de sfeclă roşie obţinut cu ajutorul storcătorului electric centrifugal este puternic alcalin,  tamponând aciditatea excesivă din stomac.

Consumul unei licori obţinute din  100 ml. de suc de sfeclă roşie, 100 ml. de suc de cartofi cruzi şi 500 ml. de suc de morcov previne şi calmează durerile sau arsurile gastrice produse de hiperaciditate. Mai mult, fibrele  alimentare din sfecla roşie  curăță sistematic tubul digestiv, vindecând constipaţia şi sindromul colonului iritabil, prevenind cancerului de colon şi de rect.

Protejează vederea

Luteina şi zeaxantina sunt doi pigmenţi continuti din abundenţă în rădăcina de sfeclă roşie, care  previn tulburările oculare în general şi degenerescenţa maculară în special.

Precauţii

Există posibilitatea ca odată cu consumul de sfeclă roşie, urina să capete o culoare roşie. Acest  fenomen se numeşte beturie şi nu arată vreo afecţiune sau intoxicaţie, ci doar o incapacitate parţială a organismului de a asimila anumiţi nutrienţi din sfeclă.

Consumat în mod abuziv – peste 400 ml. zilnic – sucul de sfeclă poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale. La dozele mari de suc de sfeclă roşie consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greaţă.

19 comentarii

    1. Asa este dar in articol se specifica ca nu trebuie combinate sucul de fructe cu cel de radacinoase ceea ce este complet fals ….

  1. Eu beau in fiecare dimineata suc dintr-o sfecla rosie, un mar si un morcov. O sa va spun ce efect are dupa ce o sa imi refac analizele, care au fost foarte proaste inainte de a incepe cura cu suc!

    1. Sfecla fa doar 1/5 , iar 4/5 morcov , mar, portocala…adica 1 sfecla, 2 mere si 2 ,3 morcovi…asa va fi corect…

  2. Nu doare burta ,totusi trebuie consumata in amestec cu morcov ,sau mere sau ghimbir sau orice alt fruct .sfecla contine si fier care luat in cantitate mare nu face chiar bine ! Sanatate tuturor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *