Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Compot din SFECLĂ ROŞIE – reţeta tradiţională prin care eliminați toate toxinele ce vă sufocă organismul

Compotul de sfeclă roşie este o reţetă tradiţională rusească cu rezultate excelente asupra întregului organism.

Ştiinţa confirmă proprietăţile vindecătoare ale acestei legume în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului, cunoscute, de altfel, de mai bine de 150 de ani.

Consumul regulat de compot de sfeclă roşie previne boala canceroasă, datorită vitaminelor (C, A, B1, B2), fibrelor insolubile şi flavonoidelor conţinute de această leguminoasă.

Datorită bogăţiei sale în substanţe cu efecte antioxidante, sfecla roşie este utilă pentru prevenirea leucemiei, a cancerului pulmonar, colo-rectal, gastric, ca de altfel, în profilaxia formelor de cancer hormono-dependente, precum cel testicular, de prostată sau la sân.

Compot de sfeclă roşie – Reţetă

Compotul de sfeclă roşie elimină toxinele care sufocă organismul, curăță ficatul, fiind excelent în tratamentul hipertensiunii arteriale şi aterosclerozei. Totodată, menţine sănătatea şi funcţionalitatea sistemului natural de apărare al organismului.

Ingrediente necesare

  • 700 gr. de sfeclă roşie decojită
  • 2 linguri de făină de secară sau neagră
  • 200 gr. miere
  • 100 gr. stafide
compot-reteta-ruseasca
Compotul de sfecla alunga toate bolile

Mod de preparare

Sfecla se spală, se curăță de coajă şi se taie în cubuleţe care se pun într-un borcan de 3 litri (din sticlă). Peste sfecla tăiată se adaugă stafidele, făina şi mierea de albine. Borcanul se umple cu apă fiartă şi răcită, amestecând ingredientele foarte bine, cu o lingură de lemn.

Acoperiţi borcanul cu un tifon împăturit în două (nu cu capac, pentru a ‘’respira’’) şi lăsaţi recipientul la temperatura camerei timp de o săptămână. În toată această perioadă nu uitaţi să amestecaţi conţinutul de 2 ori pe zi. Dacă este necesar, îndepărtaţi spuma formată.

După cele 7 zile, amestecul se agită bine, după care se strecoară prin tifon. Compotul astfel obţinut se păstrează în frigider.

Mod de administrare

Luaţi câte 1 lingură de compot, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Tratamentul se continuă până la epuizarea preparatului.

După o pauză de 3 luni cura se repetă, se face din nou o pauză de alte 3 luni, apoi se mai reia o dată tratamentul.

În acest mod, ficatul şi implicit organismul vor fi complet curăţate de toxinele extrem de dăunătoare, acumulate lent din alimentaţie, din aer, din apă, din diferitele ambalaje, din detergenţi, etc.

Contraindicaţii

Compotul de sfeclă este contraindicat persoanelor cu insuficiență renală, celor cu probleme ale tractului gastro-intestinal în fază acută, celor care suferă de gută şi celor care au o tensiune arterială scăzută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *