Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

COADA – CALULUI scade glicemia în doar 2 ore – cum trebuie luată în DIABETUL de TIP II

Herb equisetum in mortar with pestle on wooden background, medicinal herb

Diabetul de tip II este frecvent întâlnit în rândul populaţiei, tot mai multe persoane cu vârsta de peste 35 de ani suferind deja de această tulburare metabolică.

Diabetul zaharat de tip II apare când celulele organismului nu răspund la acţiunea insulinei – situaţie în care celulele nu mai utilizează glucoza sanguină pentru producerea de energie. Diabetul de tip II apare când pancreasul nu mai produce suficientă insulină.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a apariţiei complicaţiilor diabetul zaharat tip II, mai ales ale complicaţiilor cardiovasculare, constă în controlul glicemiei.

Cura cu coada – calului scade glicemia

Majoritatea pacienţilor cu diabetul zaharat tip II îşi pot desfăşura normal activităţile cotidiene atunci când reuşesc să ţină sub control nivelul glicemiei.

O metodă naturală, cu efecte dovedite în scăderea glicemiei este pulberea de coada-calului (Equisetum arvense). Un studiu efectuat pe pacienţi umani, diagnosticaţi cu diabet de tip II, a arătat că şi o singură doză de coada-calului, administrată pe stomacul gol, determină o scădere semnificativă a glicemiei, la doar 90 – 120 de minute după ingerare.

coada-calului
Coada-calului determina o scadere semnificativa a glicemiei

Cum se administrează

Se ia câte 1 linguriţă de pulbere de coada-calului, cu 10 minute înainte de fiecare masă, în cure de 4 săptămâni. Pulberea se ţine sub limbă timp de câteva minute, apoi se înghite cu apă. După o pauză de 30 de zile, cura se poate relua.

Cum se obţine pulberea de coada – calului

Părţile aeriene uscate ale plantei se macină cu râşniţa electrică. Opţional, se poate trece printr-o sită. Pulberea astfel obţinută se depozitează în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri ferite de lumină, astfel încât principiile sale active să nu se degradeze.

Precauţii la administrarea plantei

Beneficiile plantei pentru sănătatea organismului uman se datorează unui număr mare de minerale şi alţi constituenţi benefici, precum: mangan, calciu, fier, favonoizi, esteri ai acidului cafeic, saponine, taninuri, alcaloizi, fitosteroli, glicozide şi siliciu.

Cu toate acestea, trebuie ştiut că administrarea de coada-calului inhibă absorbţia vitaminei B1, motiv pentru care nu va fi administrată concomitent cu suplimentele care conţin această vitamină. Pacienţii care suferă de boli cardiace sau renale sunt sfătuiţi să ceară sfatul specialistului, înainte de a urma o cură cu coada-calului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *