Osteoporoza, afecțiune întâlnită odată cu înaintarea în vârstă, este o boală scheletică sistemică, caracterizată prin scăderea masei osoase și alterarea microarhitecturii ţesutului osos.
Debutul bolii își face simțită prezența prin complicații caracteristice, ca fracturi asociate cu dureri cronice, impotență funcțională (anchilozări) și deformităţi. Osteoporoza se instalează, de regulă, după vârsta de 35 de ani, atunci când procesul de înlocuire al celulelor moarte este încetinit, oasele afectate devenind, astfel, mult mai poroase și mai fragile.
Factorii de risc ai osteoporozei
Factorii de risc ai osteoporezei sunt numeroși:
♣ Ereditatea, îndeosebi la femei (după instalarea menopauzei)
♣ Alcoolul
♣ Fumatul
♣ Medicamente sau hormoni
♣ Constituția delicată
♣ Diabetul și boala tiroidiană
♣ Aluminiu în exces (aspirină tamponată)
Simptome evidente ale osteoporozei nu există, boala manifestându-se prin fracturarea mult mai ușoară a oaselor și prin tasarea acestora odată cu vârsta, implicit, a scăderii în înălțime.
Coada – Calului remineralizează oasele
Odată cu trecerea timpului, oasele suferă transformări ce vă predispun la fracturi și dureri articulare, cauzate, în cea mai mare parte de demineralizarea oaselor, responsabilă de apariția osteoporozei.
În ceea ce privește menținerea calciului în organism, medicina naturistă are, însă, un remediu, care și-a dovedit eficiența, conform ultimelor studii realizate.
Coada-calului, singura plantă capabilă să absoarbă din pământ siliciul, spre deosebire de alte plante diuretice, menține mineralele în organism, fără a le elimina.
Planta prezintă un rol fiziologic îndeosebi la nivelul oaselor și articulațiilor, favorizând procesul de remineralizare, prin conținutul bogat în siliciu.
În tratarea osteoporozei, coada-calului, poate fi folosită atât sub formă de infuzie, precum și sub formă de tinctură:
Tinctură de Coada – Calului
Puneți într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de plantă, peste care veți adăuga două căni (total 500 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Închideți borcanul ermetic și lăsați la macerat într-un loc călduros, timp de două săptămâni. Filtrați amestecul, depozitând tinctura în sticluţe mici, închise la culoare.
Dizolvați 40 de picături de tinctură într-o cană cu infuzie de coada – calului, care se obține prin adăugarea unei lingurițe cu vârf de plantă uscată și mărunțită, la 250 ml apă fierbinte.
Se administrează de două ori pe zi, timp de trei luni, cu o pauză de trei luni, după care tratamentul poate fi reluat.
Pulbere de Coada – Calului
Pulberea de coada – calului o puteți obține prin măcinarea fină a părților aeriene uscate. Depozitați pulberea în borcane închise ermetic, ferite de lumină, păstrând, astfel, intacte, principiile sale active.
- Administrați câte o linguriță de 3-4 ori pe zi, pentru tratarea hemoragiilor, anemiilor posthemoragice, întărirea oaselor și dinților, precum și prevenirea sau tratarea afecțiunilor cardio-vasculare
- Sunt recomandate curele de 2-3 luni, în care se vor administra câte 3-6 lingurițe de pulbere de coada – calului zilnic, pentru un efect reîntineritor. Siliciul organic asimilat prin această cură, încurajează creșterea proporției de colagen din epidermă și din articulații, ca de altfel, și capacitatea organismului de a asimila minerale constitutive și oligoelemente.
Pe lângă vasele de sânge care își vor recăpăta elasticitatea și rezistența și aspectul îmbunătățit al pielii, pulberea de coada – calului ajută totodată la mărirea mobilității articulare.
Este buna pentru foarte multe, inclusiv la slabit , o cana dupa fiecare masa !!!
eu beau ptr riniki coada calului ,dar tot ma dor …