Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CITRAT de CALCIU – remediul din coji de ouă şi lămâie, de care aveţi nevoie după 40 de ani

După vârsta de 40 de ani, corpul are nevoie de anumite vitamine şi minerale, care să ajute la buna funcţionare a sistemului imunitar, dar şi pentru a oferi protecţie împotriva unor afecţiuni.

Insuficiența de calciu afectează sănătatea

Insuficiența de calciu afectează sistemul cardiovascular, provoacă apariţia celulelor canceroase, nervozitate, scădere de memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauză apar crampe la muşchii pulpei.

Calciul din ou reglează procesul de creştere a celulelor, ţesuturilor, participă în procesul de metabolism, fiind indispensabil în activitatea corectă a sistemului nervos şi în contracţia musculară.

Totodată, calciul asigură coagularea sângelui şi o imunitate bună. Este elementul principal care asigură pH-ul corect în organism. Toate aceste calităţi contribuie la o stare de sănătate bună.

Cojile de ou conţin aproape 90% calciu!

Deşi farmaciile sunt pline cu tot felul de preparate de calciu, mai ieftine şi mai scumpe, numărul de bolnavi tot nu scade, deoarece ei nu au nevoie de orice fel de calciu, ci doar de calciu organic, uşor asimilabil.

Cojile de ou conţin aproape 90% din elementul – minune calciu.

Cojile de oua sunt foarte bogate in calciu usor asimilabil

Citrat de calciu

Prepararea şi administrarea citratului de calciu este cea mai simplă metodă de îmbogăţire a organismului cu microelementul calciu.

În această variantă, calciul se asimilează aproape în totalitate şi nu provoacă apariţia de pietre la rinichi şi în vezica biliară ori depuneri în articulaţii şi în vasele sangvine.

Este recomandat ca toate persoanele peste 40 de ani, îndeosebi femeile în perioada de premenopauză, să consume, regulat, citratul de calciu, nu neapărat pentru profilaxia osteoporozei, ci mai ales pentru întărirea tuturor sistemelor organismului.

  • Preparare şi administrare

Se prepară un amestec din 2 g coajă de ou pisată (uscată) şi 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors.

Cea mai bună perioadă pentru administrarea citratului este între orele 19-20, deoarece calciul se asimilează mai bine pe timpul nopţii.

Preparatul se administrează în cure de maximum 3 luni.

Observaţii

– Se folosesc doar cojile de ouă de găină. Ouăle de rață, gâscă sau de la păsările sălbatice nu se folosesc pentru tratament.

– Se pot utiliza cojile atât de la ouăle crude, cât şi de la cele fierte.

– Coaja de la ouăle crude se spală în interior pentru a curăța albuşul, fără a se îndepărta şi pelicula albicioasă, după care cojile se pun la fiert, la foc mic, timp de maximum 10 minute. Se scot din apă şi se lasă câteva ore să se usuce complet, fără a le aşeza în bătaia directă a soarelui. Se pisează apoi într-un mojar sau în râşnița de cafea, iar pulberea obţinută se păstrează într-un borcan închis ermetic, într-un loc întunecos şi uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *