Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CHIFLE cu SFECLĂ ROȘIE și PARMEZAN (bogate în fibre)

Chiflele cu sfeclă și parmezan preparate în casă sunt pufoase, moi, gustoase, și scot din anonimat orice meniu.

Spre deosebire de cele din comerț, pline de aditivi, chiflele cu sfeclă și parmezan sunt sănătoase, fiind ideale inclusiv pentru copii.

Se prepară ușor, cu ingrediente la îndemână, accesibile pentgru orice buzunar.

Este o rețetă bogată în fibre alimentare – nutrienţi importanţi care oferă numeroase beneficii organismului:

— ajută tranzitul intestinal;

— ajută la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos;

— mențin un nivel normal de colesterol şi glucoză din sânge.

În plus, este o sursă bună de vitamine din complexul B, foarte importante pentru activitatea cardiovasculară, a sistemului nervos și digestiv.

Chifle cu sfeclă roșie și parmezan

Ingrediente

  • 500 g făină integrală, fără gluten
  • 2 linguri drojdie uscată activă
  • 10 g zahăr brun (opțional)
  • 15 ml (1 linguriță) ulei vegetal
  • 240 ml (1 cană) cu apă călduță (nu fierbinte)
  • 1 linguriță sare
  • 100 g sfeclă roșie dată pe răzătoare
  • 75 g parmezan ras (opțional)
  • 1 ou mare, bine bătut (pentru uns)
  • 3-4 linguri fulgi de ovăz integral

În locul parmezanului se poate folosi orice fel de brânză, în funcție de preferințe. În aluatul de chifle se mai pot adăuga, opțional, nuci sau semințe.

Cum se procedează

Se pun în vasul robotului de bucătărie făină, drojdia, zahărul, uleiul, apa, sarea, sfecla și parmezanul. Se amestecă bine ingredientele, timp de 10-12 minute, până la obținerea unui aluat elastic.

Se transferă apoi aluatul astfel obținut pe o planșetă tapetată cu făină și se modelează sub forma unei bile care se pune într-un castron, se acoperă cu un prosop sau folie alimentară și se lasă să își dubleze volumul, la temperatura camerei.

Se pune aluatul pe o suprafață tapetată cu făină și se împarte în 12-15 bucăți care, la rândul lor, vor fi modelate asemenea unor chifle (se modelează bile).

Chiflele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar cu ajutorul unui cuțit se crestează ușor fiecare bucată în parte. Se acoperă tava și se lasă chiflele să crească pentru 40-45 minute, până își dublează volumul.

În continuare, se ung chiflele cu oul bine bătut și se presară deasupra fulgii de ovăz. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius și se lasă timp de 15-20 de minute.

Se lasă să se răcească și se servesc la temperatura camerei.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *