Fructele uscate sunt bogate în substanţe nutritive şi fibre, sunt sărace în calorii, crează o senzaţie de saţietate şi alungă foamea.
Fructele uscate sunt privite atât ca alimente, cât şi ca leacuri preţioase, în special în timpul iernii, când sursele naturale de vitamine şi minerale, hrănitoare şi vindecătoare sunt oarecum limitate.
Fructe uscate de evitat
Fructele uscate sunt uşor de preparat, iar alături de fulgi de cereale şi lapte, ele pot alcătui un mic dejun sănătos, energizant şi care împiedică depunerea kilogramelor.
Fiind bogate în zahăr natural, respectiv, glucoză şi fructoză, fructele uscate vor fi incluse cu moderaţie în dietele de slăbit, ca înlocuitor pentru alte surse de carbohidraţi, precum cartofii, pâinea, pastele, etc. De reţinut esteşi faprul că într-o dietă echilibrată, carbohidraţii ar trebui să constituie 50% din porţia zilnică.
Nu toate fructele uscate însă sunt recomandate pentru sănătate şi siluetă. Prin urmare, se vor evita fructele confiate (fructe uscate cu adaos de zahăr), care, înainte de uscare, sunt acoperite cu zahăr sau sirop.
Fructele uscate atrăgătoare, viu şi intens colorate sunt tratate cu sulfiţi (conservanţi), fapt valabil în special în cazul caiselor şi stafidelor. Astfel de substanţe nocive pot produce erupţii pe piele, boli de stomac şi boli respiratorii. Se va opta, aşadar, pentru fructele organice, care nu sunt la fel de atrăgătoare.
Pe de altă parte, adevărate concentrate de vitamine şi minerale, benefice pentru sănătate şi foarte prietenoase cu silueta sunt:
Stafidele
Stafidele (strugurii uscaţi) pot fi consumate crude, ca o gustare sau incluse în diverse preparate. Sunt foarte bogate în fibre, au un indice glicemic mediu spre scăzut, stimulează digestia şi ajută la slăbit.
Curmalele
Curmalele sunt o sursă importantă de antioxidanţi, potasiu, fier şi fibre.
Au efect laxative, facilitează evacuarea intestinală, şi prin urmare, slăbitul.
Caisele uscate
Sursă preţioasă de fibre, vitamina A şi potasiu, caisele uscate combat constipaţia, stimulând activitatea stomacului, a ficatului şi nu în ultimul rând, metabolismul.
Prunele uscate (neafumate)
Puternic mineralizante, prunele uscate, neafumate, sunt bogate în fibre, vitaminele A şi K.
Conţinutul bogat de fibre şi de sorbitol le transformă într-un puternic laxativ natural. Pentru că satură şi nu ridică nivelul zahărului din sânge, prunele uscate sunt alimente ideale pentru menţinerea siluetei.
Smochinele
Smochinele au efect laxativ, ajută digestia, sunt emoliente şi calmante.
Sunt considerate un leac universal în curele de slăbire, datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, care accelerează arderile metabolice şi topirea grăsimii.
Reţete de slăbit cu smochine
• Smochine la fiecare 3 ore
Se mănâncă 3 smochine uscate, dimineaţa, pe stomacul gol, alături de o cafea neagră, urmând ca la fiecare 3 ore să se consume câte 3 smochine.
O zi pe săpătămână ţinută astfel ajută la pierderea unui kilogram în fiecare lună.
• Smochine ‘’murate’’
Trei smochine uscate se acoperă cu oţet de mere şi se lasă astfel peste noapte. A doua zi se mănâncă smochinele. O astfel de cură durează 14 zile.
Acelaşi oţet va fi folosit pentru 7 zile, însă va trebui completat, deoarece va fi absorbit de fructe.
dar nu mai mult de 6 bucati… LOL
si nu poti manca daca ai diabet
Si pline de chimicale , , , , , , ,
Toate fructele uscate ingrasa enorm,au f.mult zahar.