Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cele Mai Bune Ceaiuri Pentru Ficatul Gras

Steatoza hepatică, sau ficatul gras, aşa cum i se mai spune în popor, este o afecţiune care apare ȋn urma acumulării în exces a grăsimilor în ficat.

După hepatită, cea mai frecventă afecţiune a ficatului este steatoza hepatică, boală care constă într-un exces de grăsime ce se depune în celulele hepatice, împiedicându-le funcţionarea normală.

Ficat gras – cauze

Ficatul gras, sau steatoza hepatică, este o afecţiune ce apare, de regulă, în cazul persoanelor cu surplus de greutate, însă se poate produce şi în cazul persoanelor stresate, sedentare, sau ca dereglare metabolică.

În prezent, principalele cauze identificate ale steatozei hepatice sunt : dislipidemiile (alterarea metabolismului colesterolului şi trigliceridelor); alcoolul; diabetul zaharat; folosirea abuzivă a unor medicamente toxice pentru ficat (tetraciclină, cortizonul, fosforul, etc.); obezitatea; unele medicamente împotriva hipertensiunii sau  împotriva aritmiilor.

ficat gras
Ficatul Gras: Acumularea in Exces a Grasimilor

Ficat gras – simptome

Ca regulă generală, cele mai comune simptome ale ficatului gras sunt:

→ Dureri în partea superioară dreaptă a abdomenului

→ Oboseală cronică; indispoziţie generală

→ Pierdere în greutate; senzaţie de greutate excesivă

→ Icter (în unele cazuri); febră

Preparatele din plante ajută la refacerea celulelor hepatice afectate de boală, reechilibrând funcţiile hepatobiliare.

Anghinarea combate preciroza

Unul din cinci bolnavi de ficat gras evoluează spre steato-hepatită (o etapă mai gravă), o treime păşesc spre fibroză, iar dintre cei cu fibroză, jumătate se îndreaptă spre ciroză. Ceaiul din frunze de anghinare combate preciroza. Planta are acţiune hepatoprotectoare, ajutând ficatul să elimine grăsimea acumulată în celulele sale. Produce şi elimină bila, protejează şi regenerează celulele hepatice, elimină toxinele din ficat, menţine concentraţia normală a colesterolului şi grăsimilor în sânge şi de la nivelul ficatului. De asemenea, infuzia de anghinare contribuie la menţinerea concentraţiilor normale de acid uric din sânge.

♣ O linguriţă de plantă uscată se adaugă la o cană cu 500 ml. apă clocotită. O parte din infuzie se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, după care bolnavul va sta culcat pe partea dreaptă, timp de 30 de minute. Restul cantităţii de infuzie se administrează în cursul zilei, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Tratamentul se urmează pe o perioadă de 20-30 de zile, urmate de o pauză de o lună, după care se poate relua.

Armurariul regenerează celulele ficatului

Armurariul, cunoscut ca şi salvatorul ficatului, este în prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afecţiunilor hepatice. Silimarina (substanţă activă) din fructele de armurariu participă la regenerarea celulelor ficatului, protejând integritatea membranelor celulare hepatice. Are proprietăţi anti-toxice şi combate în mod eficient intoxicațiile produse de excesul de medicamente sau de consumul excesiv de alcool. Flavonoidele favorizează regenerarea celulelor hepatice, măresc capacitatea organismului şi îndeosebi a ficatului de a se apăra de infecţii.

♣ Cea mai indicată este infuzia combinată (cea cu apă clocotită degradează flavonoidele), obţinută astfel: 1-2 linguriţe de pulbere de seminţe de armurariu se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seara până dimineaţa, când se filtrează; maceratul obţinut se pune deoparte, urmând ca pulberea rămasă să se opărească cu o jumătate de cană de apă fierbinte, timp de 20 minute, după care se lasă la răcit; la final, cele 2 extracte se combină.

Se consumă 3 căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. După prima cană de infuzie consumată, dimineaţa, înainte de micul dejun, bolnavul va sta culcat pe partea dreaptă timp de 30 de minute. Cura durează 14 zile şi poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

ceai de anghinare
Infuzia de Anghinare Combate Preciroza

Măceşele stimulează activitatea ficatului

Substanţele active din compoziţia fructelor de măceş (vitaminele B1, B2, C şi P, zaharuri, lecitină, pectină) au acţiune tonică, vasodilatatoare, antitoxică şi antiinflamatoare. Infuzia de măceşe stimulează în acelaşi timp activitatea ficatului şi a bilei, fiind de un real ajutor în tratamentul afecţiunilor hepatice, precum hepatite cronice, ficat mărit sau gras.

♣ La o cană cu 500 ml. apă clocotită se adaugă 3 linguriţe de pudră de măceşe (special preparată, de la magazinele naturiste). Se lasă la infuzat timp de 15 minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Prima cană se consumă dimineaţa, iar restul infuziei se bea pe parcursul zilei. Tratamentul cu infuzie de măceşe se urmează pe o perioadă de 6 săptămâni.

8 comentarii

  1. Folositi denumirea latina pt plante. Toate aceste denumiri populare sint mai cunoscute bunicilor decit noilor generatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *