Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cel mai sănătos BORŞ de SFECLĂ, pentru toate bolile de ficat şi fiere

Sfecla roşie, un ajutor extraordinar pentru sănătate, este un aliment nutritiv şi un medicament cu multiple aplicaţii terapeutice.

Uşor digerabilă, sfecla roşie reglează funcțiile hepatice, fiind desebit de eficientă în tratarea virozelor, anemiilor, imunității scăzute, nevrozelor, demineralizării, tuberculozei sau cancerului.

Substanţele active din sfecla roşie au calitatea de a ajuta la eliminarea  (prin colon, transpiraţie şi diureză) toxinelor din alimentaţie, din aer, din apă, din diferitele ambalaje, din detergenți, etc., acumulate în organism şi care pot produce afecţiuni din cele mai diverse, de la alergie, la reumatism, şi de la scăderea imunităţii, la Alzheimer.

Borş de sfeclă roşie – Reţetă

Borşul de sfeclă roşie curăţă şi fortifică organele interne, fiind recomandat în toate problemele de ficat şi fiere.

Ingrediente

1 kg. sfeclă roşie tăiată bucăţi

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

1 legătură de leuştean

1 căpăţână de usturoi

1 linguriţă de drojdie sau o mână de mălai

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele într-un borcan sau într-un vas de lut, se acoperă cu apă şi se lasă la macerat ȋntr-un  loc răcoros şi ferit de lumină. Când lichidul este acrit, se filtrează, iar vasul se umple din nou cu apă. Borşul care rezultă a doua oară este mai slab, însă la fel de sănătos.

Administrare

Din primul borş de sfeclă obţinut se administrează câte 2 pahare pe zi, iar din borşul obţinut a doua oară se administrează câte 4 pahare pe zi.

bors de sfecla
Sfecla trateaza bolile de ficat si fiere

În paralel cu această cură de borş de sfeclă roşie, persoanele bolnave de hepatită sunt sfătuite să consume zilnic câte 2 pahare de ceai obţinut din flori de gălbenele şi seminţe de armurariu.

Borşul de sfeclă poate fi consumat pe tot parcursul anului, fiind recomandat ca depurativ general al organismului, ca de altfel, pentru prevenirea apariţiei bolilor de ficat şi de fiere.

Poate fi păstrat mai multe zile, la frigider în sticle bine astupate.

Un preparat din sfeclă roşie şi totodată o reţetă românească tradiţională este acest borş de sfeclă:

Borş de sfeclă tradiţional – Reţetă

Borşul de sfeclă preparat după următoarea reţetă este recomandat cu succes convalescenţilor, după răceală, celor debili sau cu boli de piept, precum şi pentru trezirea din mahmureală.

Mod de preparare

O sfeclă roşie de dimensiuni mici, de aproximativ 200 de grame, se taie în două. Una dintre jumătăţi se taie mărunt şi se fierbe împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartoful şi rădăcina de ţelină, tăiate mărunt.

După o oră de fiert, se taie mărunt cealalaltă jumătate de sfeclă, care se fierbe separat, doar cât să dea în clocot, într-o cană din borş de tărâţe.

După fierberea foarte scurtă a sfeclei în borş, se obţine un lichid de o culoare intensă, care se filtrează şi se adaugă la legumele care deja fierb. Se opreşte focul, se adaugă sare şi ulei după gust, şi verdeaţă tăiată mărunt.

Se obţine astfel un borş de sfeclă acru, de o culoare roşie intensă, foarte bogat în betalaină şi alţi pigmenţi cu efecte vindecătoare excepţionale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *