Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiuri pentru curăţarea LIMFEI: restabilesc echilibrul organismului

Hands with tea cup

Limfa, al doilea lichid circulator din organismul uman, preia o bună parte din grăsimile din corp şi totodată, reprezintă baza sistemului imunitar.

Limfa este şi cea care preia excesul de apă din organism şi joacă un puternic rol în detoxifiere, facilitând eliminarea toxinelor din organism.

Rolul sistemului limfatic implică transportul deşeurilor din celule, sânge, colon şi rinichi, filtrarea bacteriilor şi microorganismelor, şi eliminarea celulelor moarte şi deşeurilor din organism.

Primăvara este perioada ideală pentru curăţarea limfei. Cura anuală pentru curăţarea limfei este recomandată tuturor celor care le pasă de sănătate şi în special persoanelor suferinde de:

  • afecţiuni cronice ale sistemului respirator;
  • sinuzite;
  • otită;
  • boli cronice ale aparatului urinar;
  • artrite;
  • artroze;
  • probleme ale coloanei vertebrale.
Ceaiurile din plante curata limfa si restabilesc echilibrul organismului

Pentru restabilirea echilibrului organismului se recomandă şi ceaiurile din plante medicinale. Iată câteva dintre cele mai bune reţete:

  1. Se prepară un amestec dintr-un pahar mic de seminţe de mărar şi 2 linguri de rădăcină de valeriană, uscată şi mărunţită. Plantele se pun într-un vas, iar peste ele se toarnă până la 2 litri de apă clocotită. Se închide ermetic şi se păstrează la căldură, timp de 24 de ore, apoi se strecoară, după care se adaugă 2 pahare de miere de albine naturală, polifloră.

Se ia câte 1 lingură, din 30 în 30 de minute, pe parcursul zilei, până la terminarea lichidului.

  1. Se prepară un amestec în părţi egale din sunătoare, muşeţel, siminoc şi muguri de mesteacăn. Din acest amestec se ia 1 lingură, care se infuzează timp de 20 de minute în 500 ml. de apă clocotită.

Se beau câte 250 ml. de ceai îndulcit cu miere, dimineaţa, pe stomacul gol, şi încă 250 ml seara, la culcare. Procedeul se repetă vreme de 21 de zile.

  1. Se amestecă 2 părţi gălbenele cu 2 părţi lipicioasă şi 1 parte lumânărică. Plantele se pun într-un vas şi se acoperă cu apă rece. Se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 20-45 de minute, apoi se filtrează.

Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

  1. Un litru de apă se fierbe până dă în clocot, apoi se pune 1 lingură cu vârf de flori de drăgaică (sânziene) şi se acoperă imediat. După 3 minute se strecoară.

Se bea din 2 în 2 ore, cu înghiţituri mici, pe parcursul zilei. Tratamentul se face după cum urmează: o zi da, o zi nu; două zile da, o zi nu; trei zile da. Se poate repeta din 3 în 3 luni.

  1. În 250 ml. apă clocotită se adaugă 1 linguriţă rasă cu frunze şi flori de rozmarin, şi se lasă la infuzat timp de3 minute, după care se strecoară.

Se bea călduţ – 1 cană cu ceai seara, înainte de culcare. O cură cu ceai de rozmarin durează 20 de zile, cu 1 zi de pauză după primele 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *