Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiuri cu efecte deosebite pentru tratarea bolilor de FICAT

Ficatul, cel mai mare organ al corpului, după piele, are rol de filtru al organismului.

Ficatul purifică şi elimină toxinele acumulate din mâncarea, băuturile sau medicamentele pe care le utilizăm în orice moment al zilei.

Ficatul mai are rol şi în producerea bilei, a factorilor de coagulare a sângelui şi a unor proteine, în distribuţia sângelui circulant în organism şi de depozitare a unor vitamine, minerale şi a glucozei.

În majoritatea cazurilor, bolile de ficat nu prezintă semne şi simptome specifice, însă, fiind un organ vital, orice semn de îmbolnăvire trebuie luat în considerare.

Plantele medicinale au efecte deosebite pentru tratarea bolilor de ficat, iar următoarele reţete de ceaiuri, administrate în cure de aproximativ 2 săptămâni, îmbunătăţesc starea de sănătate.

Ceai de armurariu

Se adaugă 1 linguriţă de seminţe de armurariu mărunţite la 1 cană (250 ml.) de apă clocotită. Se lasă să dea în clocot de câteva ori, după care se acoperă şi să lasă la infuzat pentru 10 minute.

  • Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. După administrarea ceaiului, se stă cel puţin 10 minute pe partea dreaptă.

Ceai din amestec de plante

Se amestecă următoarele plante:

  • 8 linguri rădăcină de cicoare, mărunţită
  • 6 linguri păpădie (rădăcini şi frunze)
  • 6 linguri flori de coada-şoricelului
  • 6 linguri cicoare (flori şi frunze)

Din acest amestec se ia 1 lingură vârfuită, care se adaugă la 1 cană de apă. Se lasă să fiarbă timp de 3-4 minute, se acoperă, se lasă la infuzat pentru 10 inute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni de ceai, zilnic.

Acest ceai are efect şi în stările cu complicaţii: ficat, splină, veziculă biliară, pancreas.

Ceai din amestec de plante

Se amestecă următoarele plante:

  • 1 lingură coada-şoricelului
  • 1 lingură rădăcină de cicoare, mărunţită
  • 1 lingură hamei
  • 2 linguri ţintaură
  • 1 lingură traista-ciobanului
  • 2 linguri flori şi frunze de cicoare

Se foloseşte 1 lingură vârfuită la 250 ml. apă. Se lasă să fiarbă timp de 2-3 minute, după care se lasă la infuzat 10 minute şi se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai, zilnic.

Ceai de pătlagină

Se adaugă 1 linguriţă de pătlagină la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 1 minut, apoi se strecoară. Se adaugă o felie de lămâie şi 1 linguriţă de miere.

  • Ceaiul se bea pe stomacul gol, zilnic.

Precizare: 

Pentru bolnavii de ficat ce au şi calculi la vezica biliară este bine să ia în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, 1 lingură cu ulei de măsline şi suc de lămâie.

Precauţii

Înainte de administrarea ceaiurilor, se vor lua în considerare precauţiile şi contraindicaţiile la fiecare plantă.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *