Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiuri care ne scapă mai repede de BRONŞITĂ

Bronşita este o afecţiune frecvent întâlnită în sezonul rece, cauzată de cele mai multe ori de un virus.

Bronşita reprezintă o inflamaţie şi o infecţie la nivelul căilor respiratorii care leagă traheea de plămâni. Inflamaţia produce mucus, iar acesta provoacă tusea care poate dura câteva săptămâni.

De obicei, se vindecă de la sine, însă este mai bine să luăm unele măsuri pentru a respira mai uşor şi pentru a nu risca să ne confruntăm mult timp cu o respiraţie şuierătoare. Cele mai indicate sunt lichidele calde, printre care şi ceaiurile medicinale, consumate timp de 1 săptămână:

Decoct de varză

În 500 ml. apă se fierb 60 gr. varză, timp de 1 oră. După fierbere, se lasă 10-15 minute, apoi se amestecă cu 70 gr. miere. Se iau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese.

Usturoi în lapte

Se pun 2 căţei de usturoi într-un ibric cu 1 cană de lapte rece. Vasul se ţine pe foc mic, iar conţinutul se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Lichidul se bea fierbinte.

Ceai de cimbru

Opăriţi 2 linguriţe de plantă uscată cu 1 cană de apă, lăsaţi să se infuzeze, apoi beţi-l cât mai fierbinte, îndulcit cu miere de salcâm. Se beau 3-4 căni pe zi. Pentru un efect mai puternic, combinaţi cimbrul cu isop, arin, pătlagină sau angelica.

ceai-de-cimbru
Ceaiul de cimbru are efect extrem de puternic in lichefierea secretiilor

Ceai de nalbă

Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze şi flori uscate, la 1 cană de apă. Se infuzează timp de  10 minute, apoi se filtrează. Se beau 4 căni pe zi.

Ceai de iederă târâtoare, silnic

Se infuzează 1 linguriţă de frunze uscate cu 1 cană de apă fierbinte, vreme de 10 minute. Se beau 3 căni pe zi.

Ceai de mirt

O linguriţă de frunze uscate se opăresc cu 1 cană de apă. Se infuzează 10 minute. Două căni pe zi sunt suficiente pentru a vindeca bronşita, în mai puţin de 1 săptămână.

Amestec de plante

Se prepară un amestec din 20 de grame de podbal, 20 de grame de muşeţel, 10 grame şovârf. Peste 2 linguri din amestecul de plante se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 6 ore, într-un termos, apoi se strecoară. Se bea călduţ, câte o jumătate de ceaşcă, de 4 ori pe zi, înainte de a mânca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *