Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul din FRUNZE de CĂTINĂ curăţă vasele sanguine şi stimulează sistemul nervos

Ceaiul din frunze de cătină este o sursă naturală de vitamine, antioxidanţi, blocuri de proteine (aminoacizi), acizi graşi şi minerale.

Este un preparat foarte uşor de preparat şi cu efecte puternice şi blânde, totodată. Poate fi folosit ca tonic general sau ca adjuvant în tratamentul naturist al bolilor.

Frunzele de cătină

Frunzele de cătină conţin vitamina C, săruri minerale, uleiuri volatile, taninuri, celuloză şi carmol. Au un marcant efect de curăţire a vaselor de sânge cărora le redă şi supleţea.  De asemenea, este remarcabil efectul lor în sfera sistemului central nervos, pe care îl stimulează foarte eficient.

Ceai din frunze de cătină – Reţetă, administrare

Peste 2 linguri de frunze de cătină, uscate şi măcinate groscior, se toarnă 250 ml. apă clocotită. Recipientul se acoperă, iar conținutul se lasă la infuzat pentru 30 de minute. Se îndulceşte cu miere, după gust.

  • Se consumă 1-3 căni de ceai zilnic, cu 15 minute înainte de mese, în cure de 1-3 săptămâni.
Ceaiul din frunze de catina intervine in metabolismul proteinelor, glucidelor si lipidelor

Efectele ceaiului din frunze de cătină

Creşte imunitatea organismului în diferite boli virale sau consumptive, mai exact, boli epuizante pentru organism, intervenind în metabolismul proteinelor, glucidelor şi lipidelor.

De asemenea, ceaiul de cătină acţionează benefic în:

  • convalescenţă;
  • alergii;
  • boli hepatice;
  • afecţiuni oculare;
  • boli toxiinfecţioase de cauze diverse;
  • afecţiuni urinare;
  • diaree;
  • edeme;
  • nevroze;
  • reumatism;
  • tromboflebite, umflături, varice;
  • anemii feriprive (conţinutul în vitamina C ajută la fixarea fierului în organism);
  • prevenirea şi controlul bolilor vaselor sangvine;
  • stări de stres, efort fizic şi intelectual intens;
  • stimularea sistemului nervos central;
  • purificarea sângelui;
  • reglarea tensiunii arteriale şi scăderea colesterolului.

Ceai din crengi cu frunze de cătină

Într-o jumătate de litru de apă se lasă la macerat 2 mâini de ramuri de cătină (crengi necojite, cu frunze), mărunţite în prealabil, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul obţinut se pune deoparte, iar ramurile se mărunţesc şi se fierb timp de 20 de minute la foc mic, după care se filtrează şi se lasă la răcit. În final, se combină cele două extracte.

  • Se obţin aproximativ trei sferturi de litru de preparat, care se consumă pe parcursul unei zile. Acest decoct are are efecte antiseptice, astringente şi remineralizante foarte puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *