Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul de TEI ARGINTIU, remediu salvator pentru FICAT – reţeta care stopează evoluţia bolilor

Ficatul este organul care proceasează toate substanţele care pătrund în organismul nostru.

Fiind expus la multe substanţe dăunătoare, ficatul este capabil să se regenereze, să se autorepare şi să înlocuiască ţesutul afectat.

O atenţie deosebită trebuie acordată afecţiunilor ficatului.

Pe lângă o alimentaţie echilibrată şi evitarea consumului excesiv de alcool, medicina naturistă  are la îndemână câteva remedii naturale care protejează de boli acest remarcabil organ.

Teiul argintiu are efecte hepatoprotectoare

Teiul argintiu (Tilia argentea) înfloreşte abia în iulie, având frunze şi flori alburii. Se găseşte, însă, şi în magazinele naturiste pe tot parcursul anului.

Conform unui studiu japonez făcut sub conducerea dr. H. Matsuda, principiile active din teiul argintiu au efecte hepatoprotectoare.

Din cercetările efectuate a rezultat că, prin efectul de protejare al celulei hepatice, combinat cu efectul de stabilizarea şi de calmare psihică a teiului, planta este un bun adjuvant în tratarea hepatitelor cu posibilă evoluţie spre ciroză – dat fiind faptul că, în acest caz, evoluţia este cu  mult accelerată de stresul psihic intens.

Ceaiul de tei argintiu are efecte hepatoprotectoare

Ceaiul de tei argintiu, adjuvant în hepatită

Florile de tei conţin poliuronide (mucilagii), uleiuri volatile, în special farnesol, ce dă mirosul plăcut specific florilor de tei, flavone.

Ceaiul de tei argintiu este recomandat ca adjuvant în hepatită de tip B şi C, şi se prepară astfel:

  • Reţeta

Într-o jumătate de cană de apă se adaugă 2-3 linguriţe de flori de tei mărunţite, care se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa, când se filtrează.  Maceratul se păstrează deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu încă o jumătate de cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat timp d 20 minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează. Se combină cele două extracte.

  • Mod de administrare

Se beau 2-3 căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă, în cure de 4 săptămâni. După o pauză de alte 4 săptămâni, tratamentul se reia.

Precauţii, contraindicaţii

Se respectă dozele indicate în articol – în doză foarte concentrată, ceaiul de tei poate avea efect excitant asupra sistemului nervos şi poate cauza insomnii. Consumul excesiv de ceai de tei poate favoriza unele disfuncţionalităţi ale inimii, în special la persoanele cardiace, motiv pentru care acestora nu le sunt recomandate curele cu acest ceai.

2 comentarii

  1. Daca ieu am hepatita C si beau ceaiul de tei,imi face rau la accidentul vascular, si tensiune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *