Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul de BRUSTURE DULCE are efecte vindecătoare puternice și imediate

Ceaiul de brusture dulce (Petasites officinalis) sau captalan are proprietăţi vindecătoare foarte puternice, mai ales la nivelul sistemului nervos.

Brusturele dulce conţine două substanţe cu totul deosebite ca efect terapeutic: patzina şi inulina.

De asemenea, planta mai conţine ulei volatil, săruri minerale, rezine, substanţe amare, mucilagii şi proteine.

Are efect diuretic, diaforetic, calmant, vasodilatator, analgezic, expectorant, antiasmatic, hipotensiv şi antispastic.

Epuizare nervoasă, tulburări emoţionale produse de stres

Această rețetă de ceai combină acţiunea uşor sedativă cu cea antidepresivă. Efectul general este de creştere a rezistenţei la stres şi de inducere a unei stări de optimism şi relaxare.

Se recomandă îndeosebi persoanelor agitate, foarte competitive, care au tendinţa de a se consuma excesiv pentru a-şi îndeplini îndatoririle zilnice.

Se amestecă jumătate de linguriţă de flori de brusture dulce, jumătate de linguriţă de flori de tei şi un vârf de cuţit de sunătoare.

Plantele se opăresc cu 1 cană de apă clocotită, se lasă să stea acoperite cu capac, timp de 15 minute, apoi se filtrează infuzia şi se îndulceşte cu miere de albine.

  • Ceaiul se bea în fiecare dimineață.

Stres, nervozitate

Acest ceai înseninează și liniștește aproape imediat.

Se prepară un ceai din jumătate de linguriță de flori de tei, jumătate de linguriță de captalan și un vârf de cuțit de busuioc.

Plantele se opăresc cu 1 cană de apă clocotită, se lasă să stea, cu capac, timp de un sfert de oră, apoi se filtrează și se îndulcește cu miere de albine.

  • Se bea în fiecare dimineață și pe parcursul zilei din acest ceai.

Colici abdominale

Durerile abdominale dispar în câteva minute.

Se fierbe jumătate de linguriță de captalan într-o cană de apă, timp de 2 minute, se îndepărtează de pe foc și apoi se adaugă o jumătate de linguriță de chimen și o jumătate de linguriță de fenicul.

Se lasă la infuzat vreme de 15-20 de minute, apoi se strecoară.

  • Se bea fierbinte, îndulcit sau nu.

Ceai din rădăcină de brusture dulce

Se prepară doar prin macerare la rece și este folositor petru combaterea febrei (efect sudorific), în tratamentul insuficiențelor respiratorii, în artrite, în gută și chiar în cazurile de epilepsie.

O linguriță rasă cu rădăcină de brusture mărunțită (de preferință rasă) se pune într-o cană (250 ml) cu apă rece. Se lasă la macerat 8-10 ore, apoi se încălzește și se strecoară.

  • Rația zilnică este de 1-2 cești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *