Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul de AFINE este un bun adjuvant în varice, fragilitate capilară, ulcer varicos (rețetă + tratament)

Afinele, considerate cele  mai importante fructe de pădure, impresionează prin efectele lor terapeutice miraculoase.

Afinele conțin multe substanțe cu rol important pentru sănătatea organismului, cum ar fi:

  • vitamine (A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, K)
  • minerale (mangan, fier, calciu, cupru, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, fosfor și seleniu)
  • antioxidanți
  • fibre
  • zaharuri
  • acizi
  • proteine
  • uleiuri
  • 80% apă.

Substanțele vindecătoare conținute de fructele de afin (cum ar fi pigmenții care dau culoarea albastră-închisă afinelor și care au totodată și un efect puternic antioxidant) se găsesc exclusiv în afinele proaspete, precum și în cele uscate la temperaturi scăzute.

Afinele uscate se pot obține casnic doar prin uscare în uscătoarele speciale electrice (se găsesc în marile magazine de electrocasnice) sau în cuptorul electric, reglat la maximum 50 de grade Celsius.

Îmbunătățesc circulația venoasă

Substanțele din afine sunt de un real ajutor pentru sistemul circulator: elimină colesterolul ‘’rău’’, îmbunătățesc circulația venoasă și întăresc inima.

Substanțele antioxidante din afine stopează formarea varicelor și a hemoroizilor, îmbunătățesc circulația venoasă și ajută la vindecarea rapidă a echimozelor produse de către fragilitatea capilară.

Antocianii (pigmenții care dau culoarea) ajută buna circulație a sângelui și contracția ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul hematic ce traversează diverse zone circulatorii.

Afinele reactivează microcirculația locală, ameliorând fluxul venos, ușurând ȋndepărtarea lichidelor interstițiale și reducând edemele.

Toate aceste calități le recomandă pentru creșterea rezistenței vaselor sanguine, în bolile aparatului circulator periferic.

Macerat la rece de afine

Într-o cană (250 ml) se pun 2-3 lingurițe de pulbere de afine uscate (obținută prin măcinarea cu râșnița electrică de cafea a fructelor uscate).

Restul se completează cu apă călduță, care nu trebuie să depășească temperatura de 40 de grade Celsius.

Amestecul se ține la macerat, la temperatura camerei, timp de 8 ore, după care se consumă îndulcit cu miere lichidă.

Cel mai indicat este să se consume maceratul nefiltrat, înghițindu-se și resturile de fructe rămase pe fundul cănii – aceste resturi  sunt foarte bogate în principii active, extrem de utile în tratament.

  • Ca adjuvant contra varicelor și fragilității capilare, precum și în cazul ulcerelor varicoase, se consumă maceratul la rece de afine, câte 3-4 pahare pe zi, cu minimum 15 minute înainte de masă. Se țin cure de minimum 4 săptămâni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *