Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceai din SEMINŢE de SCHINDUF: prepararea corectă + cele mai importante beneficii

Ceaiul din seminţe de schinduf (Trigonella foenum graecum) susţine imunitarea organismului şi contribuie la menţinerea nivelului normal al colesterolului.

Ceaiul de schinduf susţine metabolismul glucidic, menţinând glicemia în limite normale.

Seminţele se găsesc în Plafaruri şi magazine naturiste, sub numele de schinduf (Trigonella foenum graecum) sau de fenugrec – o abreviere de la denumirea sa ştiinţifică.

Infuzie din seminţe de schinduf – mod de preparare

Într-o jumătate de cană de apă se pun 1-2 linguriţe de pulbere de seminţe de schinduf (obţinută prin măcinarea seminţelor cu râşniţa, urmată de o cernere prin sită). Se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa, când se filtrează.

Maceratul obţinut se păstrează, iar pulberea se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte, după care se lasă la răcit timp de 20 de minute. Se strecoară. Se combină cele două extracte.

Se consumă cu un sfert de oră înaintea meselor principale, având efecte benefice în:

Diabet de tip II insulinodependent

Se beau câte 2-3 căni pe zi, în cură de 12 luni. Tratamentul se începe gradat:

  • în prima săptămână se bea doar 1 cană pe zi
  • în cea de-a doua săptămână se beau 2 căni pe zi
  • în a treia săptămână se beau, zilnic, 3 căni.

Această gradare a tratamentului trebuie corelată cu un control permanent, zilnic, al glicemiei, şi cu o îndrumare medicală specială.

Diabet de tip I (juvenil)

Ca adjuvant, pentru reducerea dozei de insulină şi contracararea efectelor secundare ale diabetului, se beau câte 2 căni de infuzie pe zi, pe termene lungi – 6 luni cu câte 1 lună de pauză.

Ceaiul de schinduf sustine imunitatea si mentine glicemia in limite normale

Menopauză, osteoporoză

Pentru menţinerea sănătăţii femeilor de vârsta a treia şi pentru prevenirea eliminărilor masive de calciu care duc la apariţia osteoporozei, se beau câte 3 căni de infuzie pe zi. Se fac cure a câte 30 de zile.

Colită, colon iritabil

Se consumă jumătate de litru de infuzie de seminţe de schinduf, dimineaţa, până la ameliorare.

Ca întăritor şi digestiv

Se administrează 2-3 căni, zilnic, pe o perioadă de 2-3 săptămâni.

Anorexie

Pentru anorexia care apare în bolile grave (cancer, leucemie, scleroză în plăci, hepatită acută) se bea câte o jumătate de cană de infuzie, cu o oră înainte de masă.

Alăptare

Se beau zilnic 2 căni de lapte cald, în care se pune câte o jumătate de lingură de seminţe de schinduf şi de mărar (măcinate).

Precauţii, contraindicaţii

Persoanele bolnave de diabet aflate sub medicaţie vor lua schinduf doar sub supraveghere medicală competentă. Seminţele de schinduf sunt contraindicate în sarcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *