Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceai de BUSUIOC SFÂNT (TULSI): elixirul indian pentru sănătate și longevitate

Tulsi sau busuiocul sfânt (Ocimum sanctum) este o plantă folosită de peste 5000 de ani în India.

Planta ocupă un loc central în medicina ayurvedică, datorită beneficiilor aduse sănătății.

Busuiocul sfânt conține acid ursolic, puternic în inhibarea enzimelor producătoare de inflamații COX-2 și eficient în stimularea detoxifierii organismului și reducerea inflamațiilor.

În scop terapeutic, de la plantă se utilizează în special frunzele şi florile, preparate ca ceaiuri și decocturi, precum și semințele și rădăcina uscată.

Există mai multe varietăți ale plantei Tulsi, dintre care cele mai cunoscute fiind Tulsi Krishna, Tulsi Vana și Tulsi Rama.

Fiecare dintre acestea are un aspect, un gust și un miros diferite. Cele trei sunt utilizate adesea împreună (frunze + flori) pentru maximizarea beneficiilor (așa cum se întâmplă și în cazul ceaiului).

Ceaiul Tulsi este recunoscut în sistemul ayurvedic ca ‘’elixirul vieții’’, deoarece susține longevitatea și este un aliat împotriva multor afecțiuni.

Ceai de busuioc sfânt (Tulsi)

Pliculețele de ceai sunt realizate din fibră de celuloză, sunt biodegradabile și nealbite, iar ambalajele sunt făcute 100% din hârtie reciclată.

Se toarnă 250 ml apă fierbinte peste 1 plic. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 5-10 minute, apoi se strecoară. Se beau până la maximum 3 căni pe zi.

Luptă împotriva stresului

Plantă adaptogenă, busuiocul sfânt ajută organismul să răspundă mai bine la stresul fizic și emoțional și să funcționeze la parametri normali.

Consumul regulat de ceai luptă împotriva stresului, deoarece calmează nervii și reglează circulația sângelui, reducând nivelul de cortizol.

Întărește sistemul imunitar

Ceaiul Tulsi este bogați în antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și îl protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Datorită proprietăților anibacteriene și antifungice, contribuie la vindecarea infecțiilor care stau la baza problemelor respiratorii.

Reduce tusea și stimulează expectorațiile, fiind de ajutor în cazul tulburărilor respiratorii, inclusiv a bronșitei cronice și acute, astmului.

Protejează inima

Prin ridicat de vitamina C și de eugenol (compus cu caracter antioxidant), ceaiul Tulsi combate bolile cardiace, menținând tensiunea arterială și nivelul colesterolului în limite normale.

De asemenea, consumul regulat al ceaiului protejează inima de efectul nociv al radicalilor liberi.

Alte beneficii ale ceaiului Tulsi

Sprijină digestia

Reglează metabolismul

Previne și combate inflamațiile din organism

Susține procesele naturale de detoxifiere

Încetinește procesele de îmbătrânire a organismului

Crește vitalitatea și rezistenț organismului, este energizant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *