Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cea mai bună ALIFIE de BRUSTURE pentru dureri de picioare şi inflamaţii ale articulaţiilor

Brusturele (Arctium lappa), plantă cunoscută din timpuri străvechi, creşte pe margini de drum şi în locuri umede.

Pe cât este de uşor de procurat, pe atât este de valoros din punct de vedere terapeutic.

Recoltarea brusturelui

Planta bună de recoltat este cea în vârstă de 1 an. Rădăcina de brusture se recoltează toamna. Recoltarea se face prin dezgropare cu cazmaua. După culegere, rădăcinile se spală în curent de apă repede.

Alifie cu brusture pentru dureri de picioare

Graţie alantoinei pe care o conţine, brusturele acţionează eficient în cazul rănilor uşoare: este antiinflamator, calmant şi dezinflamant. Alifia cu brusture tratează durerile de picioare, contuziile, luxaţiile, inflamațiile, entorsele şi întinderile.

Ingrediente

  • 40 g rădăcină de brusture, proaspătă
  • 12 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 60 g unt de cocos
  • 3-4 frunze de brusture
  • 20 g ceară de albine

Mod de preparare

Se spală rădăcina de brusture în apă rece şi se taie mărunt (cu coajă). Se pune într-un borcan şi se toarnă deasupra uleiul de floarea-soarelui.

Recipientul se închide cu capac şi se lasă timp de 3-4 zile, într-un loc cald.

Se topesc apoi untul de cocos şi ceara de albine pe baie de apă, se taie mărunt frunzele de brusture şi se amestecă toate cu rădăcina de brusture şi uleiul din borcan, şi se încălzesc uşor.

Se lasă să se răcească, se strecoară şi se toarnă într-o cutie specială pentru cremă. Alifia se păstrează la rece.

Alifia de brusture are efect antiinflamator, calmant si dezinflamant

Pastă de brusture – pentru inflamaţii ale articulaţiilor

Pasta de brusture efect pozitiv rapid în cazul inflamațiilor acute. Se foloseşte cu succes în artrite, leziunea articulaţiilor, inflamația tendoanelor (tendinită), luxaţii, contuzii, hematoame.

Ingrediente

  • 6 linguri rădăcină proaspătă de brusture, spălată şi tăiată mărunt (cu coajă cu tot)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 picături ulei eteric de levănţică

Mod de preparare

Se adaugă în blender bucăţile de rădăcină de brusture, împreună cu uleiul de măsline şi cel de levănţică. Se obţine o pastă omogenă, de consistența unui aluat lipicios.

Dacă rădăcina este mai mare sau mai mică, orientaţi-vă după următoarea regulă: o parte de ulei de măsline la 6 părţi de rădăcină. Pasta de brusture se poate păstra într-un borcan închis, la frigider, vreme de câteva săptămâni.

Utilizare

Se aplică pasta de brusture într-un strat gros de 0,5 cm. pe zona afectată, se acoperă cu o bucată de pânză şi se fixează cu un tifon.

Se lasă să acţioneze timp de 1-2 ore, după care se verifică dacă pasta s-a uscat. Dacă nu, se mai lasă, câtă vreme senzaţia este plăcută. Cataplasma se schimbă de mai multe ori pe zi.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *