Multe din leacurile naturiste pot fi la fel de eficiente ca medicamentele.
Ele se bucură de mare trecere, mai ales iarna, când ne ajută să învingem boala, fără antibiotice.
Ne putem apăra organismul începând cu primele ore ale dimineții. Spre exemplu, la micul-dejun, putem opta pentru combinații extrem de plăcute și sănătoase.
Consumate pe pâine, ele sunt ușor de administrat și au o mare putere antibacteriană. Consumate cu regularitate, ele întăresc sistemul imunitar și protejează organismul împotriva bacteriilor și atacurilor virale.
Următoarele remedii întăresc întăresc corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile și afecțiunile virale:
Pâine cu usturoi, miere și cimbru
Despre cățeii de usturoi știm că au o mare putere antibacteriană. La fel ca și mierea și cimbrul. Combinate, puterea lor crește spectaculos.
- Atunci când nu plecați de acasă, mâncați, dimineața, 2 felii de pâine prăjită frecată cu usturoi, unsă cu miere și presărată cu cimbru.
Miere
Mierea conține substanțe extrem de ușor de asimilat de către organism. Conține minerale, vitamine și enzime esențiale. Mierea este un puternic antiinfecțios natural, care acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii până la nivelul pielii și al mucoaselor.
- Pentru stimularea imunității, se consumă zilnic, la micul-dejun, pâine neagră unsă cu miere.
Piure de gutui
Gutuile sunt bogate în vitamina C. Au proprietăți antivirale și antibiotice foarte puternice, combat infecțiile localizate la nivelul căilor respiratorii medii și inferioare. Sunt foarte bune conra bronșitei.
- Se ia 1 gutuie, se spală bine, se taie în bucăți mai mici, cu tot cu coajă, și se pune la fiert în apă, cu câteva felii de lămâie. Când este fiartă, gutuia se transformă în piure. Se adaugă miere și se servește unsă pe pâine neagră.
Scorțișoară
Scorțișoara întărește sistemul imunitar și protejează organismul împotriva bacteriilor și atacurilor virale.
- Se presară un vârf de cuțit de pulbere de scorțișoară pe felia de pâine.
Scorțișoară și miere
Mierea conține diferite vitamine și fier în cantități mari. Amestecul de miere și scorțișoară întărește corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile și afecțiunile virale.
- Pe o felie de pâine se pune un amestec dintr-o linguriță de miere și puțină scorțișoară. Se consumă cu regularitate, la micul-dejun.
mai ales când esti diabetic 🙂