Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CĂTINA vă ajută să renunţaţi mai uşor la ALCOOL şi TUTUN (cum se face cura)

Alcoolul şi tutunul, două dintre cele mai puternice droguri, provoacă dependenţă fizică şi psihică.

Consumul constant şi în cantităţi mari produce efecte devastatoare asupra stării de sănătate, favorizând dezvoltarea unor boli teribile.

Studiile au arătat că prin consumul simultan de alcool şi tutun, se multiplică riscul de dezvoltare a cancerului bucal, laringian sau faringian.

De aceea, ideal ar fi ca măcar să se reducă, dacă nu se opresc total, consumul de alcool şi fumatul.

Cu toate că nu există o pastilă miraculoasă pentru vindecarea persoanelor dependente, voinţa şi motivaţia sunt cele mai puternice ‘’medicamente’’.

Cătina face mai uşoară renunţarea la aceste droguri

Studiile făcute în Rusia, ţară în care tabagismul şi mai ales alcoolismul sunt un adevărat flagel, au scos în evidenţă faptul că tratamentul cu cătină face mai uşoară dezobişnuirea de aceste droguri.

De asemenea, cercetătorii susţin că remediile pe bază de cătină ajută şi la îndepărtarea sechelelor intoxicaţiilor cu aceste droguri.

Spre exemplu, la alcoolicii care au urmat tratament cu cătină în timpul curei de dezintoxicare, s-a constatat că probleme precum tremuratul mâinilor, nervozitatea şi ieşirile violente sunt mult estompate faţă de cei care nu au urmat acest tratament.

Catina ajuta la indepartarea sechelelor intoxicatiilor cu alcool si tutun

Tratamentul cu cătină în alcoolism şi tabagism

Pulberea de cătină – mod de preparare

Pulberea de cătină se obţine foarte uşor din fructele uscate, care se macină cu râşnița electrică, după care se depozitează într-un recipient de sticlă, în locuri răcoroase.

Administrare

Se iau 3-4 linguriţe de pulbere de cătină pe zi, în cure de câte 3 luni.

Pulberea se ia pe stomacul gol, se ţine sub limbă vreme de câteva minute, după care se înghite cu apă. Persoanele mai pretenţioase la gust pot amesteca pulberea de cătină cu miere – 1 linguriţă de cătină la 1  linguriţă de miere.

Contraindicaţii

Remediile pe bază de cătină nu trebuie administrate în paralel cu medicamente anticoagulante şi anti-plachetare. Nu se administrează în sarcină sau alăptare,  în caz de pancreatită acută, colecistită acută, astm, alergii.

Persoanele care iau medicamente care subţiază sângele sau antiinflamatoare vor cere sfatul specialistului, înainte de a urma o cură cu cătină.

Administrarea cătinei se opreşte cu cel puţin 2 săptămâni înainte de o operaţie (se previne atfel riscul de sângerări).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *