Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Băutură Tonică Din Brad şi Cătină – Adjuvant în Aritmia Cardiacă

Virtuţile tămăduitoare ale acelor de brad au fost descoperite acum câteva mii de ani, printre puterile terapeutice ale celui mai iubit dintre copaci numărându-se răcelile, deficienţele sistemului imunitar, afecţiunile gastrice şi renale.

În compoziţia bradului (Abies alba) se regăsesc substanţe amare, uleivolatil, acizi rezinici, rezine, fenoli şi acizi aromatici.

Toate aceste esenţe vindecătoare oferă preparatelor din brad calităţi expectorante, antiinflamatoare, antioxidante şi antibiotice.

Băutură energizantă din brad şi cătină – Reţetă

Ingrediente

30 gr. ace de brad (2 linguri), 10 gr. cătină uscată şi mărunţită (2 linguriţe), 500 ml. apă

Mod de preparare

După ce au fost tăiate mărunt, frunzele de brad se pisează bine într-un mojar cu pistil sau într-un vas mai adânc. Este foarte important ca la prepararea băuturii să se folosească o lingură de lemn.

În continuare, se adaugă o linguriţă de apă fiartă şi răcită sau apă distilată, astfel încât, împreună cu acele de brad pisate, să se formeze o pastă.

Într-un vas emailat se adaugă pasta din ace de brad şi cătină uscată, peste care se toarnă 500 ml. apă clocotită. Preparatul se pune pe foc mic şi se lasă să fiarbă vreme de 15 minute, completând, în tot acest timp, apa care se evaporă treptat.

După fiebere, băutura se lasă la infuzat jumătate de oră, după care se strecoară şi se păstrează la frigider, pe o durată de maximum 3 zile.

Mod de administrare

Doza recomandată de băutură vitaminizantă este 100 ml., de 3 ori pe zi, după fiecare masă, pe o durată de 3 săptămâni.

La nevoie, cura se poate relua, după o pauză de 7 zile.

ace de brad
Bautura cu Ace de Brad si Catina – Tonic si Energizant

Efectele băuturii asupra sănătăţii

Băutură cu ace de brad şi cătină este un excelent tonic şi energizant, fiind recomandată şi copiilor anemici sau celor care se confruntă cu avitaminoza – deficit de vitamine – sau stări de oboseală cronică, fizică şi psihică.

De asemenea, licoarea are calităţi revulsive, ceea ce înseamnă că grăbeşte deplasarea sângelui care stagnează într-un organ, spre piele.

Un alt efect terapeutic la fel de preţios constă în întărirea pereţilor vaselor sanguine, contribuind la buna oxigenare a creierului.

Totodată, cura este recomandată ca adjuvant în tratarea anginei pectorale şi aritmiei cardiace.

O altă reţetă cu ace de bad este recomandată pentru întărirea organismului şi creşterea imunităţii, precum şi pentru alte boli, după cum vom vedea:

Fiertură din crenguţe de brad şi vârfuri de pin

Ingrediente

3 crenguţe tinere (vârfuri de pin), 6 – 8 crenguţe de brad (de lungimea palmei), 3 litri apă de izvor (sau plată)

Mod de preparare

Crengutele de pin şi de brad se spală bine şi se taie mărunt. Peste ele se toarnă apa de izvor sau apa plată, după care vasul se pune pe foc şi se acoperă.

Din momentul în care apa începe să clocotească, se va lăsa exact  o oră şi 40 de minute, la foc mic. Se stinge, iar vasul se lasă acoperit până a doua zi, când se repetă fierberea în acelaşi mod. Aceeaşi procedură se repetă şi în a treia zi. În total, băutura trebuie să fiarbă exact 5 ore.

După răcire, se strecoară şi se păstrează la frigider.

Mod de administrare

Este recomandat ca tratamentul să se urmeze în zilele cu luna plină. Doza recomandată:

→ Adulţi: câte 1 pahar, de 4 ori pe zi, la 30 de minute după masă

→ Copii: câte jumătate de pahar

Se urmează 14 zile de tratament, cu pauză de 7 zile. În total, cura se repetă de 3 ori. În caz de operaţie în zona abdomenului, se va administra doar jumătate din doza recomandată.

Indicaţii

Tratamentul este indicat bolnavilor cu stenocardie, tuberculoză, infarct miocardic, avitaminoză, constipaţie, după intervenţii chirugicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *