Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Băile cu CRIZANTEME au efecte neaşteptate – cum ne putem trata şi vindeca cu ele

Petalele albe, roz şi galben-auriu ale crizantemelor conţin multe elemente necesare pentru buna funcţionare a organismului, mai ales a sistemului nervos central.

Crizantemele au un bogat conţinut de minerale, potasiu, magneziu, seleniu, zinc, calciu şi uleiuri esenţiale.

Iată câteva tratamente externe cu crizanteme, care ne pot veni oricând în ajutor:

Insomnie, tulburări ale sistemului nervos

Cu acest tratament, sistemul nervos se calmează şi se facilitează somnul: seara, se pune lângă pat o vază cu un buchet de flori proaspete de crizantemă, iar o floare se pune pe frunte şi se ţine uşor apăsată câteva minute.

O jumătate de ceaşcă de petale de crizantemă se adaugă peste coaja rasă de la 1 lămâie. Se amestecă bine şi se toarnă în apa de baie. Astfel de îmbăieri se fac zilnic, seara, înainte de culcare, timp de 10 minute.

Peste o mână de muguri de crizantemă se toarnă 2 ceşti de apă clocotită şi se lasă la infuzat  timp de 30 de minute. Seara, înainte de culcare, se toarnă infuzia, cu tot cu muguri, în apa caldă din cadă. Durata băii este de aproximativ 20 de minute. Astfel de  băi se repetă o dată la 2-3 zile.

Crizantemele din gradina, leac eficient si la indemana

Maladii acutizate în perioada rece

  • Se prepară o infuzie din 500 ml. apă clocotită şi 7-10 flori de mai multe culori. Se lasă la răcit timp de 25 de minute şi se toarnă în cadă infuzia cu tot cu petale. Se fac 6-7 băi, zilnic, câte 15 minute fiecare, timp de 2 săptămâni.

– Aceste băi se recomandă mai ales vârstnicilor şi persoanelor anemice, cu astenie generală sau care au suferit o boală de lungă durată şi obosesc repede, sufocându-se în timpul mersului rapid. Înainte de culcare lângă pat se pune şi o farfurie cu apă fierbinte în care plutesc câteva flori proaspete.

– Băile se mai folosesc şi pentru vindecarea afecţiunilor inflamatorii ale pielii – neurodermite, eczeme – dar şi pentru dureri în articulaţii.

Persoanelor cu tremor senil (caracteristic vârstei înaintate) li se recomandă băi calde pentru braţe, în ceai de crizantemă.

Tuberculoză pulmonară, bronşită cronică

O mână de petale de crizantemă se amestecă cu 2 linguri miere de albine. Amestecul se toarnă în cada cu apă caldă.

Se fac băi aromate, de 2-3 ori pe săptămână, timp de 10-15 minute. După îmbăiere, se îmbracă o pijama groasă, flauşată. Durata tratamentului este de 2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *