Apa minerală de Vâlcele este singura apă medicinală îmbuteliată din România, fiind considerată de către specialişti un veritabil supliment în diverse tratamente.
Vâlcele este numele satului în care se face captarea acestei ape, sat din judeţul Covasna, care acum două mii de ani era cunoscut drept „Colonia Aquarum Vivarum”, fiind una dintre sursele importante de apă minerală ale romanilor.
După primul pahar cu apă de Vâlcele consumat, organismul se comportă ca după ingerarea unui tonic natural.
Îmbuteliată aşa cum vine din pământ
Apa de Vâlcele este o comoară din adâncurile pământului. Este 100% naturală, este extrasă şi îmbuteliată exact aşa cum este extrasă din pământ.
Sticla verde în care este îmbuteliată apa are câteva depuneri roşietice – un indiciu al bogăţiei în fier (şi nu al lipsei de igienă, cum s-ar putea crede) iar bulele de bioxid de carbon nu ‘’clocotesc’’ aşa cum se întâmplă la apele de masă obişnuite – semn că nu a fost adăugat gaz sintetic.
Printre cele mai bune ape minerale din ţară şi din lume
Potrivit specialiştilor, apa de Vâlcele structurată la pulsul Pământului, la 7,85 Hertz, este compatibilă energetic cu organismul uman.
Apa de Vâlcele este a patra apă minerală de pe glob în ceea ce priveşte conţinutul de magneziu: conţine peste 335 miligrame de magneziu la litru. (magneziul este responsabil de producerea a aproximativ 325 de reacţii biochimice în organismul uman).
Magneziul din apă este asimilat cu 50% mai bine decât cel din alimente sau medicamente. În absenţa acestui mineral esenţial, activitatea sistemului cardiovascular şi nervos este dereglată, metabolismul calciului este dereglat şi el, apar cu uşurinţă boli precum oscilaţiile tensiunii arteriale, migrenele, depresiile, astmul, accidentul vascular.
Bogată în calciu
Apa minerală Vâlcele are un conţinut bogat în calciu de 321,4 mg/l, care este foarte benefic pentru funcţionare a organismului. Prin urmare, este foarte bună în tratarea bolilor cronice ale stomacului, în indigestie, în tulburări de asimilație a calciului la orice vârstă, în osteoporoză.
Bogată în fier (feruginoasă)
Foarte bogată şi în fier (11.4 mg/l), această apă este recomandată în tratamentul anemiilor hipocrome şi în perioada de convalescenţă, dar şi ca adjuvant în multe afecţiuni.
Conţine siliciu
Apa medicinală Vâlcele mai conţine siliciu în cantitate de 53,68 mg/l, un element foarte important în reconstrucţia oaselor şi pentru buna lor funcţionare.
Apă alcalino-teroasă, bazică
Apa de Vâlcele este o apă bazică care ajută la menţinerea unui pH bazic în organism – una din condiţiile care asigură o funcţionare corespunzătoare organismului.
Beneficiile apei de Vâlcele, recomandări medicale
- anemii hipocrome, debilitate fizică, perioadă de convalescenţă;
- indigestii, digestie lentă, , constipatii atone, colite şi enterocolite;
- afecţiuni biliare;
- astenie, stări de somnolenţă sau apatie;
- boli cronice ale stomacului;
- tulburări de asimilație a calciului la orice vârstă;
- osteoporoză;
- colită mucomembranoasă;
- sechele după hepatite acute;
- hepatite cronice;
- litiază biliară;
- cură de diureză;
- manifestări artritice;
- diabet;
- astm şi bronşite cronice (o cură de 14 zile reduce frecvenţa crizelor de tuse ori de sufocare)
- lipsă de calciu şi magneziu, spasmofilie;
- întârzieri de dezvoltare şi afecţiuni psihice la copii;
- afecţiuni cardiovasculare (ischemie cardiacă, oscilaţii ale tensiunii, accident vascular: cure de minimum 60 de zile pe an);
- gastrită hiperacidă şi ulcer;
- boli care se tratează cu regimuri alimentare restrictive.