Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Anghinarea, Insulina Vegetală din Farmacia Naturii

Anghinarea (Cynara scolymus), una dintre cele mai studiate plante medicinale din prezent, se numără printre cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea tulburărilor digestive, hepatice sau cardiovasculare, pe lângă efectele sale benefice fiind inclusă și scăderea în greutate.

Compoziţie și acțiune

În frunzele de anghinare se găsesc polifenoli, flavonoizi, un principiu amar (cinaropicrină), cinaratriol, săruri de potasiu, compuși sterolici, numeroase enzime și vitamina A.

Preparatele pe bază de anghinare se prezintă cu acțiuni antitoxică hepatică, coleretică, colagogă, hipolipemiantă și diuretică. În plus, substanțele active din plantă stimulează excreția colesterolului prin bilă și scade nivelul colesterolului din sânge.

130322-1
Anghinare

Protejează ficatul

Anghinarea este indicată în cazul insuficienței hepatice, cirozei hepatice, hepatitei cronice și calculilor biliari.

♣ Două lingurițe de frunze de anghinare uscate și mărunțite se adaugă în 300 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat, se strecoară și se îndulcește cu miere.

Prima doză de ceai de anghinare se va bea întotdeauna dimineața, pe stomacul gol, urmând ca restul să se servească cu 30 de minute înainte de masă. Inițial, tratamentul se începe cu 50 ml., crescând progresiv până la 100 ml. la o masă, această cură ținându-se pe o perioadă de 20-30 de zile.

Indicată în diabet

Considerată o insulină vegetală, anghinarea scade în mod direct valorile glicemiei din sânge, precum și celor de la nivelul pancreasului. Planta este de un real ajutor pacienților insulino-dependenți, prin reducerea dozei de insulină administrată în mod obișnuit, prevenind, totodată, complicațiile cardiovasculare.

♣ În jumătate de litru de apă se adaugă 3-4 lingurițe de anghinare mărunțită și se lasă la macerat timp de 10 ore. Se filtrează, preparatul rezultatul fiind pus deoparte, în timp ce planta rămasă după filtrare se fierbe în încă o jumătate de litru de apă, timp de 5 minute.

Se lasă la răcit, după care se filtrează, urmând ca la final să se amestece cele 2 extracte. Se va obține aproximativ un litru de infuzie combinată de anghinare, din care se vor servi 2-3 căni pe zi.

Cure cu anghinare pentru ateroscleroză, arterită

Sunt din plin indicate celor care consumă grăsimi, fumează, trăiesc în mediu toxic sau se prezintă cu valori ridicate ale tensiunii arteriale. Planta este unul dintre cei mai puternici antioxidanți vegetali, cu rol în prevenirea depunerii și oxidării colesterolului pe pereții vaselor de sânge.

♣ Se va ține cură de 1-2 luni, în care se vor consuma 3-4 lingurițe de pulbere de anghinare în fiecare zi.

anghinare
Anghinare

Valori ridicate ale ureei în sânge, gută

Sărurile acidului uric, aflate sub acțiunea principiilor active din anghinare, sunt mobilizate din țesuturi și eliminate prin scaun și urină.

♣ Se vor ține cure de minimum 14 zile, în care se va administra jumătate de litru sau un litru de infuzie combinată (vezi mai sus) de anghinare zilnic. Celor cu interdicție a aportului suplimentar de lichide le este recomandat consumul a câte 1 gram de extract uscat pe zi.

Indicată în constipație

Consumat regulat, ceaiul de anghinare prezintă efecte benefice în bolile tubului digestiv, tratând constipația, vărsăturile, colitele sau enteritele.

Acțiunea de eliminare a toxinelor recomandă planta în tratarea eczemelor, dermatitelor de contact și acneei.

Detoxifică organismul

Efectul diuretic puternic al anghinarei este recomandat în afecțiunile renale cronice, planta favorizând eliminarea ureei și substanţelor toxice de la nivelul ficatului și rinichilor. Anghinarea reprezintă un bun adjuvant în hipertensiune, ateroscleroză, angină pectorală și diabet zaharat (conține insulină).

♣ Pentru eliminarea toxinelor din organism, se va administra o doză de șoc, dimineața, pe stomacul gol, de 450-600 mg. extract de anghinare. Aceeași cantitate se va administra și seara, înainte de culcare.

Cura va dura minimum 14 zile și are ca scop evacuarea masivă de fiere din colecist, acizii din bilă ajunși în duoden pe tubul digestiv, accelerând, totodată, tranzitul și eliminând masiv toxinele din colon.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *