Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Alunele de Caju Au Beneficii Extraordinare Pentru Sănătate şi Nu Îngraşă

Au zero colesterol, proprietăţi nutritive valoroase, scad colesterolul ‘’rău’’ şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Sunt doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate oferite de alunele de caju.

Alunele caju, originare din Brazilia, sunt vândute decorticate, întrucât în interiorul cochiliei se găseşte o răşină care trebuie îndepărtată cu atenţie, înainte de consum.

Alunele caju, o gustare sănătoasă

Consumate ca atare, ca gustare între mese, sau adăugate în salate şi diverse feluri de mâncare, pentru un plus de savoare, caju au proprietăţi nutritive valoroase şi sunt generoase în elemente esenţiale (cupru, mangan, triptofan, fosfor, magneziu).

caju
Alunele Caju, o Gustare Sanatoasa

Au forma unei boabe de fasole, culoare gălbuie şi un gust dulceag, ceea ce le recomandă ca o gustare savuroasă în combinaţie cu un mix de fistic, alune, nuci şi migdale.

Spre deosebire de majoritatea fructelor oleaginoase, caju au un conţinut de grăsimi mai mic, însă extrem de sănătoase, aproximativ 80% dintre acestea fiind reprezentate de acizi graşi nesaturaţi (majoritar este acidul oleic), care aduc majore beneficii pentru sănătate.

Cum le consumăm

Pentru a beneficia într-adevăr de proprietăţile terapeutice ale alunelor caju, este recomandat consumul a 5 sau 10 bucăţi într-o zi, crude.

Pot fi consumate în două reprize, înlocuind cu succes gustările nesănătoase.

Împiedică apariţia bolilor de inimă

Alunele caju conţin un procent de 75% de grăsimi sănătoase, ceea ce contribuie la reducerea colesterolului ‘’rău’’ din sânge.

Astfel de grăsimi bune pentru sănătate sunt reprezentate de acidul oleic, care intervine în prevenirea bolilor cardiovasculare, aici fiind vizate şi persoanele cu diabet zaharat, caz în care grăsimile mononesaturate reduc nivelul ridicat de trigliceride, atunci când sunt asociate cu o dietă alimentară corectă.

Previn apariţia cancerului

Caju sunt bogate în proantocianine – un tip de flavonoizi cu o capacitate extraordinară de inhibare a divizării celulelor canceroase.

Conform studiilor, cuprul din compoziţia alunelor caju ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, reducând, astfel, riscul cancerului de colon.

caju
Alunele Caju Previn Cancerul

Păstrează sănătatea oaselor şi previn osteoporoza

Conţinutul ridicat de magneziu păstrează oasele puternice şi sănătoase. Cel mai mare nivel de magneziu din organismul uman este localizat în oase, cu scopul de a întări structura osoasă.

Pe de altă parte, cuprul din alunele caju joacă un rol vital în ceea ce priveşte funcţionarea unor enzime ce menţin flexibilitatea oaselor şi încheieturilor, fapt ce contribuie din plin la prevenirea osteoporozei.

Previn apariţia calculilor biliari

Potrivit studiului Nurse’ s Health Study, realizat pe un grup de femei cărora li s-au administrat minimum 30 de grame de caju, săptămânal, riscul de dezvoltarea a pietrelor la vezica biliară a scăzut cu 25%.

Ajută la buna funcţionare a creierului

Conţinutul bogat de cupru din caju joacă un rol important în activarea enzimelor, producerea de hormoni şi în menţinerea sănătăţii creierului.

Tot cuprul ajută la producerea de celule roşii, care ajută, totodată, la prevenirea anemiilor.

Nu îngraşă

Consumul de alune caju de minimum 3 ori pe săptămână ajută la menţinerea unei greutăţi optime, fiind, de asemenea, asociat cu un risc redus de creştere în greutate.

Conţinutul mare de fibre din caju ajută digestia, oferind o senzaţie de saţietate pe o perioadă îndelungată, şi oferă energie.

Precauţii

Alunele caju pot fi consumate de orice, însă persoanele cu alergie la nuci sau alune, precum şi cele care au migrene în urma consumului lor, sunt sfătuite să le evite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *