Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Adevărata metodă de slăbit cu CEAI VERDE – certificată de medicii elveţieni

Inclus în dieta de zi cu zi, în timp, ceaiul verde (Camellia sinensis) ajută la o scădere semnificativă în greutate.

Un studiu realizat în Japonia (ţară băutoare de ceai verde) a confirmat că persoanele care au consumat cu regularitate ceai verde au reuşit să slăbească, fără a schimba nimic în dieta lor.

Mai puţine calorii, fără niciun efort

Efectul pozitiv asupra greutății se datorează unor substanţe bioactive, cu un puternic efect asupra metabolismului şi a depozitelor de grăsime.

De asemenea, mai multe studii au arătat că un procent important din grăsimea pierdută cu ajutorul ceaiului verde este cea din grăsimea abdominală.

O altă modalitate prin care ceaiul verde ajută la scăderea în greutate este reducerea poftei de mâncare, lucru care face  să ‘’luăm’’ mai puţine calorii, fără niciun efort.

Ceaiul verde  – moduri de preparare

Infuzia: următoarea infuzie este mai puţin eficientă din punct de vedere terapeutic, deoarece, la temperaturi ridicate, anumite principii active din plantă se degradează.

⇒ Peste 1,2-2 grame de ceai verde (plantă, nu pliculeţe) se toarnă o cană (250 ml.) apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat 15-25 minute,  agitând puţin cu linguriţă conţinutul, apoi se filtrează. Se pot consuma până la 5 căni de ceai verde pe zi.

Infuzia combinată: are efecte terapeutice mult mai puternice decât simplul ceai obţinut prin opărirea plantei.

⇒ O linguriţă rasă de ceai verde se lasă la macerat într-o cană de apă (200 ml.), la temperatura camerei, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Extractul la rece astfel obţinut se pune deoparte, iar ceaiul verde rămas se opăreşte cu încă o cană de apă fierbinte, apoi se lasă la infuzat  timp de 20 de minute, după care se strecoară.  În final, cele două extracte se combină, obţinându-se aproximativ jumătate de litru de infuzie combinată. Se poate consuma până la un litru şi jumătate pe zi.

ceai-verde-dieta
Ceaiul verde ajuta la scaderea in greutate, fara schimbari majore in dieta

Cura cu ceai verde contra obezităţii şi îngrăşării

Metoda slăbitului cu ceai verde a fost certificată şi de medicii spitalului universitar din Geneva, Elveţia, care au făcut studii ce au arătat fără dubiu că ceaiul verde ridică rata metabolismului, ceea ce înseamnă că ne face să „ardem” mai multe calorii.

Mesajul specialiştilor este simplu: dacă doriţi să slăbiţi, beţi 4-5 căni de ceai verde fierbinte pe zi (pe stomacul gol, înainte de mese), neȋndulcit, în mod regulat. Se pot urma cure de 2 luni, cu pauze de 1 săptămână.

În acest mod, veţi arde mai multe calorii şi veţi elimina apa suplimentară din ţesuturi – are efect antiadipos şi diuretic.

Nu în ultimul rând, stimularea suplimentară a sistemului nervos datorată acestui remediu vă va ajuta să vă depăşiţi inerţia şi să faceţi exerciţiile fizice (dacă sau unde este cazul).

Alte beneficii ale dietei cu  ceai verde

  • are efect anti – îmbătrânire
  • scade nivelul colesterolului
  • scade nivelul glucozei în sânge
  • promovează sănătatea dentară
  • previne cancerul
  • protejează inima şi previne bolile de natură cardiovasculară
  • îmbunătăţeşte protecţia imună în lupta împotriva viruşilor
  • are efecte împotriva maladiei Alzheimer
  • previne artrita reumatoidă.

Precauţii, contraindicaţii

La persoanele hipertensive, la cardiacii cu probleme foarte grave şi la bolnavii aflaţi sub medicaţie psihotropă, ceaiul verde se va administra doar cu acordul medicului şi cu prudenţă la început. Persoanele cu tulburări de somn nu vor consuma cantităţi foarte mari de ceai verde, mai ales după ora 17.

Nu este indicat celor care au predispoziţie la lipotimie (senzaţie de pierdere iminentă a conştienţei), celor care suferă de ulcer sau duodenită, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au probleme cu asimilarea calciului.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *