Sfecla roşie este un depozit nemuritor de vitamine şi microelemente, şi totodată, un ajutor extraordinar pentru sănătate.
Cu ea se pot prepara nenumărate reţete de sănătate, destinate prevenirii, tratării şi vindecării unei game largi de afecţiuni şi boli.
Iată patru remedii cu sfeclă roşie, care vă pot îmbunătăţi calitatea vieţii, tratând şi ţinând bolile la distanţă.
Sucul care tratează bolile stomacului şi ale intestinului
Acest suc puternic alcalin tamponează aciditatea excesivă din stomac, fiind un adevărat elixir împotriva bolilor stomacului şi ale intestinului. Ingredientele folosite la prepararea acestui elixir puternic alcalin tratează arsurile gastrice, refluxul gastroesofagian sau ulcerul.
În ciuda gustului nu foarte plăcut, licoarea este extraordinară pentru prevenirea şi/sau calmarea durerilor ori arsurilor gastrice produse de hiperaciditate. Mai mult decât, remediul curăță tubul digestiv, fiind un factor activ împotriva constipaţiei.
Ingrediente
100 ml. de suc de sfeclă roşie
100 ml. de suc de cartofi cruzi
500 ml. de suc de morcov
Se amestecă sucurile proaspete din legume şi se consumă pe parcursul zilei, în cură de 2 săptămâni.
Reţetă pentru curăţirea sângelui
Preparatul din sfeclă, morcov, stafide şi caise este un remediu natural cu efecte foarte bune în ceea ce priveşte curăţirea sângelui şi întărirea imunităţii. Mai mult decât atât, acesta ajută şi la restabilirea forţelor organismului slăbit după o boală grea.
Ingrediente
500 gr. sfeclă roşie; 500 gr. morcov; 1 cană de stafide; 1 cană de caise uscate; 2 linguri miere de albine; apă
Mod de preparare
Peste sfecla roşie şi morcovul tăiate mărunt se toarnă apă clocotită cât să le acopere cu două degete. Se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute, iar când legumele sunt fierte, se adaugă stafidele şi caisele. Se mai lasă să fiarbă timp de 5 minute, după care vasul se îndepărtează de pe foc, iar amestecul se lasă să se răcească. La final (după răcire), preparatul se amestecă cu mierea de albine şi se păstrează într-un loc răcoros, timp de 12 ore.
Administrare
Se consumă câte 100-150 gr. de preparat, de 3 ori pe zi, timp de 1 lună.
Macerat de sfeclă – pentru rinichi, digestie, tensiune arterială
Următorul preparat este recomandat în special, în litiază renală. Cu toate acestea, după câteva luni de tratament, pe lângă curăţarea rinichilor de nisip, este posibilă şi îmbunătăţirea digestiei, ca de altfel, reglarea tensiunii arteriale.
Mod de preparare
Se iau 3-4 sfecle de mărime medie, se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri. Se pun într-un borcan de sticlă de 3 litri, iar peste ele se toarnă apă rece de izvor sau apă plată, în aşa fel încât să rămână un spaţiu gol de 2-3 degete.
Se pune un strat de tifon pe gura borcanului, iar preparatul se păstrează la temperatura camerei, timp de 7-8 zile. În toată această perioadă, conţinutul se amestecă zilnic, cu o lingură de lemn. La final, lichidul se păstrează într-un alt vas, în frigider.
Administrare
Maceratul de sfeclă se consumă fără restricţii, iar între timp, se prepară o altă porţie de băutură. Pentru efecte benefice în litiază renală, îmbunătăţirea digestiei şi reglarea tensiunii arteriale, se recomandă administrarea remediului timp de 5-6 luni.
Vin tonic – pentru revitalizarea organismului
Vinul tonic din sfeclă poate fi administrat pentru revitalizarea organismului după intervenţii chirurgicale, după chimioterapie şi în timpul tratamentelor de lungă durată.
Mod de preparare
Se amestecă în cantităţi egale câte 250 ml. sucuri de: sfeclă, morcov, ridiche neagră, usturoi, lămâie, miere de albine şi vin roşu dulce (natural; cabernet). Preparatul se păstrează în vase de sticlă, închise rmetic, în frigider.
Administrare
Se consumă câte 150 ml, de 3 ori pe zi. Cantitatea de 1750 ml. reprezintă o cură care se repetă de 5 ori pe an, cu pauze de 3-4 săptămâni.