Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

6 combinații vindecătoare cu SUC de RIDICHI ROŞII care merită ȋncercate

Ridichile roşii sau ridichile de lună oferă organismului o importantă valoare nutritivă şi terapeutică.

Ridichile sunt apreciate pentru conţinutul ridicat de vitamina C, B6, A, E, K, minerale  – zinc, fier, magneziu, calciu, acid folic – antioxidanţi.

Sucul de ridichi, un excelent detoxifiant

Sucul de ridichi conţine toate aceste calităţi nutriţionale, fiind un excelent detoxifiant şi un real medicament natural.

De regulă, se consumă în amestec cu suc de morcov, în proporţia de 1:10, şi se administrează imediat după stoarcere, deoarece viteza sa de oxidare este foarte mare.

Calculi biliari

Se amestecă 4 linguri de suc de ridiche cu aceeaşi cantitate de suc de pătrunjel. Această combinaţie se bea înainte de fiecare masă, cu un sfert de oră. Tratamentul durează 3 săptămâni şi este foarte eficient în cazul microlitiazei.

Pentru eliminarea calculilor renali

Se amestecă 400 ml. suc de  morcov cu 100 ml. suc de castraveţi  şi 100 ml. suc  ridichi. Rezultă 600 ml, care se beau, în câteva reprize, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul durează cel puţin 21 de zile şi este eficient indiferent de natura calculilor.

Reumatism

Se dizolvă un sfert de pahar de suc de ridiche în trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se administrează pe stomacul gol două asemenea doze pe zi – una dimineaţa şi una seara. Cura durează minimum 2 săptămâni şi este recomandată în special la schimbarea de anotimp.

Sucul de ridichi este un foarte bun detoxifiant

Bronşită cronică

Într-o jumătate de pahar de suc de ridiche se adaugă  4 linguri de miere şi se amestecă bine. Se bea cu înghiţituri mici acest remediu, dimineaţa.

Pentru ficat, piele

Se înlocuieşte masa de prânz sau de seară cu unul sau două pahare de suc obţinut astfel (pentru 1 pahar de 200 ml): se adaugă în blender  1 castravete verde, 1 roşie mare, ½ legătură ridichi,1 linguriţă ulei de măsline presat la rece. Acest suc îmbunătăţeşte funcţia ficatului şi secreţia bilei, eliminând impurităţile epidermei.

Cistită

În cazul cistitelor greu tratabile, se bea sucul obţinut din 25 ml. suc de ridichi de lună (ridichi roşii), 25 ml. suc de ridiche neagră şi 300 ml. suc de morcov. Se ţin cure de 21 de zile, cu 10 zile de pauză.

Precauţii, contraindicaţii

Ridichile se consumă cu precauţie de către persoanele cu digestie sensibilă, cu predispoziţie către gastrită hiperacidă sau dischinezie biliară hipertonă. Sunt contraindicate în afecţiunile digestive acute (gastrită, diaree, colită).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *